15.1.2016 10:43

Λεπτομερή καταγραφή των εθελοντών ζητάει η Αστυνομία

«ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ» ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΙΟΥ

Την πλήρη καταγραφή των στοιχείων όλων των μελών των εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων για να αποφευχθούν στο μέλλον νέα περιστατικά εμπλοκής εθελοντών σε παράνομες πράξεις, όπως συνέβη στην περίπτωση των δύο Ελβετών, πρότεινε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Γιώργος Αμέντας, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου του δήμου Χίου με τις εθελοντικές οργανώσεις: «Κάθε οργάνωση πρέπει να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία των μελών της καθώς  και τα πόστα στα οποία υπηρετούν. Με αυτό τον τρόπο προστατεύεστε και εσείς», ανέφερε ο Γιώργος Αμέντας, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο ατυχές περιστατικό δεν θα υποβαθμίσει το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι εθελοντές. 

Οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων δεσμεύθηκαν ότι άμεσα θα παραδώσουν τις λίστες των μελών τους στην αστυνομία ώστε να διευκολυνθεί και το δικό τους έργο.

Ταυτότητες-Βραχιόλια για τα παιδιά των προσφύγων

Την λύση να φορούν τα ανήλικα παιδιά που καταφθάνουν στο κέντρο Καταγραφής Προσφύγων στα Ταμπάκικα ειδικό βραχιολάκι στο οποίο να καταγράφεται το όνομα της μητέρας ή του πατέρα του παιδιού, καθώς και το τηλέφωνό ενός εκ των δύο, πρότειναν τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων προκειμένου να μειωθούν τα φαινόμενα απώλειας παιδιών:  «Πολλές φορές από την πολυκοσμία και τον πανικό που επικρατεί, τα μικρά παιδιά απομακρύνονται από τους γονείς τους και χάνονται. Αν τους έχουμε βάλει τα βραχιολάκια θα είναι εύκολο να εντοπίσουμε τους γονείς τους», ανέφεραν. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ