2.3.2015 9:56

Κυνομαχίες καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου

ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Την ταυτότητα αλλοδαπού που εισάγει σκύλους παράνομα στο νησί με σκοπό τη διοργάνωση κυνομαχιών, αναζητά ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου παρακαλώντας οποιονδήποτε γνωρίζει το παραμικρό να απευθυνθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Χίου.

Παράλληλα ο Σύλλογος κάνοντας απολογισμό των μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, σημειώνει ότι δέχτηκε 142 τηλεφωνικές κλήσεις για περισυλλογή 41 ενήλικων σκύλων και 71 κουταβιών με μόλις 14 συμπολίτες μας να τηλεφωνούν προκειμένου να υιοθετήσουν κάποιο από τα αδέσποτα.

Παράλληλα στην ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικό θίγει και το ζήτημα των δηλητηριάσεων καθώς δέχθηκε δεκάδες κλήσεις από περιοχές όπως την Αγία Ερμιόνη, τον Μέγα Λημνιώνα, το Κάστρο και τη Βολισσό.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του στείρωσε επτά σκύλους και έξι γάτες, παρείχε ιατρική περίθαλψη, θεραπεία, εμβολιασμούς και αποπαρασίτωση σε δεκαέξι σκύλους και έξι γάτες με τα έσοδα από τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε.

Τέλος ενίσχυσε με ζωοτροφές το καταφύγιο της Κιβωτού του Θοδωρή και οικογένειες που συντηρούν αδέσποτους σκύλους και γάτες.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ