4.10.2021 14:23

Κυριάκος Πιερρακάκης: Πώς θα εφαρμοστεί η μείωση στα τέλη κινητής τηλεφωνίας

Για τη μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας, που θα αρχίσει από την 1η Ιανουαρίου 2022, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι πρόκειται για μηδενισμό για τους νέους μέχρι 29 ετών, ενώ για τον υπόλοιπο πληθυσμό είναι μία μείωση 10%. «Συνολικό, το οποίο αφαιρείται από τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας των πολιτών, είναι 68 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι δικαιούχοι μέχρι των 29 ετών θα πρέπει να αιτηθούν τον μηδενισμό του τέλους, ώστε να αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2022 μέ μία αίτησης είτε μέσω του gov.gr είτε στα ΚΕΠ. Για τους υπόλοιπους η μείωση του 10% θα γίνει αυτόματα.

Όσον αφορά την εμβολιαστική πορεία, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι έχουμε 6.458.578 εμβολιασμούς με τουλάχιστον μία δόση, ενώ ανέφερε ότι από τις 11 Οκτωβρίου ξεκινά και το Freedom Pass, που αφορά στη δωρεάν παροχή 50 GB στους νέους 18-25 ετών, το οποίο φάνηκε από τα στοιχεία να είναι ένα ισχυρό κίνητρο. «Εκατόν τριάντα χιλιάδες νέοι έκλεισαν το ραντεβού τους αμέσως μετά τις ανακοινώνεις του πρωθυπουργού, ενώ σήμερα έχουν εμβολιαστεί 507.000 νέοι», πρόσθεσε. Τόνισε, μάλιστα, ότι από τη Δευτέρα και στους νέους 15-17 ετών θα τους δοθούν 50GB, «τα οποία θα μπορούν να τα καταναλώσουν ακόμη και τον ίδιο μήνα».

Σχετικά με την πλατφόρμα myhelthapp, ο υπουργός επεσήμανε ότι πρόκειται για πρόπλασμα του ψηφιακού ιατρικού φακέλου που θα επιτρέπει την πρόσβαση του πολίτη στα δεδομένα, τα στοιχεία που τον αφορούν. Με αυτόν τον τρόπο «κάποιος μπορεί να δει τι του έχει συνταγογραφηθεί, τα παραπεμπτικά των εξετάσεών του από το 2012 κι έπειτα», ενώ σχεδιάζεται να προστεθεί εκτός από την ψηφιακή έκδοση των ιατρικών βεβαιώσεων και η υπηρεσία αποθήκευσης των αποτελεσμάτων των ιατρικών εξετάσεων. Εν τω μεταξύ, ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για μία σειρά έργων και επενδύσεων που θα αφορούν στην αποχαλκοποίηση που πρέπει να γίνει στη χώρα «για να περάσουμε στη νέα κατάσταση στη σταθερή τηλεφωνία. Έρχονται και οι μικροδορυφόροι».

Τέλος, μίλησε για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου «που αγκαλιάζει αυτήν τη στρατηγική καθημερινότητας, που αφορά από την καθημερινή γραφειοκρατία μέχρι τις συντάξεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ