15.9.2021 10:02

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα Οικοδόμων

Από χθες Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ των δικαιούχων του ειδικού εποχικού βοηθήματος ενώ η υποβολή αιτήσεων στα ΚΕΠ θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2021. Φέτος το ποσό του ειδικού εποχικού βοηθήματος για τους οικοδόμους είναι 752,14 ευρώ.

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του είναι οι εξής:

  1. Να έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο ημερολογιακό έτος αποκλειστικά σε οικοδομικές εργασίες 95 έως 210 ημέρες εργασίας, μαζί με την προσαύξηση και την άδεια. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει 73 έως 163 πραγματικές ημέρες εργασίας. 
  2.  Να μην είναι εργολάβοι ή υπεργολάβοι οικοδομικών εργασιών και απασχολούν περισσότερους από 3 μισθωτούς.
  3. Να απασχολήθηκαν αποκλειστικά στον κλάδο κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος.
  4. Να συνεχίζουν να είναι οικοδόμοι την περίοδο καταβολής του βοηθήματος.

Συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/9/2021 και έχουν προϋποθέσεις, δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από το ποσό των 495,75 ευρώ.

Όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2021 και μετά, και πληρούν τις προϋποθέσεις, είναι δικαιούχοι του βοηθήματος.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ