10.7.2015 12:24

Κρύος ιδρώτας λούζει τους ξενοδόχους

ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Μπορεί η θερμοκρασία τις τελευταίες ημέρες να σκαρφαλώνει σε υψηλά επίπεδα, όμως οι θερμοκρασίες στον τουριστικό κλάδο είναι υπό του μηδενός.

Η γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση εντείνει συνεχώς το πρόβλημα με τις κρατήσεις κάνοντας τη φετινή τουριστική σεζόν να μοιάζει με χαμένη υπόθεση παρότι οι προβλέψεις έκαναν λόγο για ρεκόρ αφίξεων στα ελληνικά νησιά.

Το πρόβλημα

Σύμφωνα με τα τουριστικά πρακτορεία το κύριο κύμα ακυρώσεων έρχεται από τους Έλληνες επισκέπτες που με δεδομένη την κατάσταση σπεύδουν είτε να ακυρώσουν είτε να μεταφέρουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές για αργότερα.

«Δυστυχώς η κατάσταση οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Το 90% των Ελλήνων έχει ακυρώσει τις διακοπές του και μόνο ένα 10% έχει την πρόθεση να τις πραγματοποιήσει μη επηρεαζόμενο από τις γενικότερες συνθήκες», δήλωσε στον «π» η Αργυρώ Σπανολιού εκ μέρους του «Sunrise Tours».

Παγωμένες οι κρατήσεις για Ιούλιο και Αύγουστο

Στη γενικότερη στασιμότητα αναφέρθηκε ο Γ. Συράκης εκ μέρους του ξενοδοχείου Sea View Resorts and Spa εξηγώντας ότι το πρόβλημα δεν προκύπτει από τις ακυρώσεις αλλά από την ανυπαρξία νέων κρατήσεων για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Σαν ξενοδοχείο ούτως ή άλλως δεν είχαμε πολλές κρατήσεις από την ελληνική αγορά. Το κοινό μας είναι κυρίως από τις ευρωπαϊκές χώρες. Δεν μπορούμε να πούμε ότι μας ανησυχούν οι ακυρώσεις, οι οποίες είναι εντός των φυσιολογικών πλαισίων. Το ιδιαίτερο στοιχείο είναι ότι με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν υπάρχουν νέες κρατήσεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Για να πούμε δηλαδή ότι θα έχουμε τις περσινές πληρότητες απαιτούνται ακόμα πάρα πολλές κρατήσεις», σημείωσε ο κ. Συράκης.

Ως ύστατη προσπάθεια να ανατραπεί το γενικότερα αρνητικό κλίμα πολλά από τα χιώτικα ξενοδοχεία ανακοινώνουν προσφορές της τελευταίας στιγμής ώστε η ζημιά από τη φετινή τουριστική σεζόν να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ