9.12.2015 11:15

Κρατάμε τα σκήπτρα της ακρίβειας

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ Η ΧΙΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Στην πρώτη θέση μαζί με τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες φιγουράρει και πάλι η Χίος, στον κατάλογο του Υπουργείου Ανάπτυξης με τις ακριβότερες τιμές καυσίμων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του παρατηρητηρίου καυσίμων ενώ η μέση τιμή της Αμόλυβδης 95 οκτανίων είναι στα 1,408 ευρώ στη Χίο ήταν στα 1,55 ευρώ.

Η Χίος όμως εκτός από την πανελλαδική πρωτιά, κρατάει και στα σκήπτρα της πιο ακριβής βενζίνης στο Βόρειο Αιγαίου αφού οι Μυτιληνιοί πληρώνουν 1,44 ευρώ το λίτρο και η Σάμος 1,54 ευρώ.

Το θέμα προτίθεται να αναδείξει στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Χίου ο πρόεδρος του Σώματος Κλ. Χρύσης που θα ζητήσει την συζήτηση του θέματος στην προ ημερήσιας διάταξης διαδικασία.

Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα έχει προσκληθεί να παρευρεθεί και η Ένωση Καταναλωτών Χίου.

«Εδώ κι ένα χρόνο οι τιμές των καυσίμων πέφτουν παγκοσμίως κι εμείς συνεχίζουμε να τα πληρώνουμε πανάκριβα. Πρέπει να κινητοποιηθούμε ως κοινωνία και ως πολίτες γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση», δήλωσε στον «π» η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ξ. Κορακάκη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ