25.8.2016 15:18

Κουράστηκαν από τα «θα»

ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΛΩΒΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Χόρτασαν υποσχέσεις και δεσμεύσεις τα μέλη του συλλόγου Σίφι Κοφινά αφού εδώ και 31 χρόνια προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να αναδείξουν την ιστορική σημασία του Λωβοκομείου της Χίου αλλά κανένας πολιτικός αυτού του τόπου δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του και να προχωρήσει το έργο.

Επετειακές εκδηλώσεις μνήμης την Κυριακή στο Λωβοκομείο

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη του συλλόγου με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις της Κυριακής για το Λωβοκομείο, εξέφρασαν την πικρία της και το παράπονό τους για την εγκατάλειψη του χώρου ενώ κατηγόρησαν τις τοπικές αρχές για έλλειψη ενδιαφέροντος. « Ο σύλλογος συστάθηκε για να γνωρίσουν οι Χιώτες το Λωβοκομείο. Είναι ένας χώρος που βρίσκεται στη γειτονιά μας αλλά δεν ανήκει μόνο σε εμάς αλλά σε όλους μας. Καταφέραμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου και καθημερινά επισκέπτονται το Λωβοκομείο δεκάδες Χιώτες και ξένοι και ξεναγούνται από εμάς», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ε.Ε. Α.Σ. Σίφι Κοφινάς Ματθαίος Μαυρογιώργης. Παράλληλα προσκάλεσε του Χιώτες να δώσουν το παρόν στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Λωβοκομείου που θα πραγματοποιηθούν  την Κυριακή «Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει έκθεση ζωγραφικής των τμημάτων του συλλόγου με θέμα το Λωβοκομείο, έκθεση βιβλίου, συνεχείς ξεναγήσεις ενώ το απόγευμα η θεατρική ομάδα «Ρηγάδες-Καρό» του Βασιλεώνοικου θα παρουσιάσει την παράσταση ΦΟυαγκρα», κατέληξε ο Πρόεδρος.

Χρ. Κοράκης: «Ουδείς ενδιαφέρεται για το Λωβοκομείο»

Αιχμές για την αδιαφορία που επιδεικνύουν οι τοπικές αρχές για την αξιοποίηση του Λωβοκομείου άφησε ο τ. Πρόεδρος του συλλόγου Χρ. Κοράκης υπογραμμίζοντας ότι από το 1985 μέχρι και σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει. « Η τελευταία συνάντηση με τους ιθύνοντες έγινε το 2010 όπου και πάλι μας υποσχέθηκαν ότι θα ανακινηθεί το θέμα και θα υπάρξει εξέλιξη αλλά τίποτε δεν έγινε. Τώρα υπάρχει νέα μελέτη από τον Ξυλά που προβλέπει έργα 1εκ ευρώ στο Λωβοκομείο. Αναμένουμε να δούμε την πορεία της», είπε φανερά απογοητευμένος από την στασιμότητα που επιδεικνύουν οι αρχές.

Γ. Μανάρας « Ήταν αναρρωτήριο και όχι κολαστήριο»

Ως ένα από τα καλύτερα και πιο σύγχρονα για την εποχή του θεραπευτήρια στα Βαλκάνια παρουσίασε το Λωβοκομείο ο Γ. Μανάρας. « Το θεραπευτήριο ήταν πρότυπο και είχε τεράστιες ανέσεις για την εποχή του. ήταν χώρος ανάρρωσης και όχι κολαστήριο όπως η Σπιναλόγκα. Τώρα το έχουμε αφήσει στη μοίρα του», ανέφερε ο Γ. Μανάρας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ