3.11.2021 15:10

Κομμωτήρια: Τι αλλάζει από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου για τους μη εμβολιασμένους

Ειδική αναφορά στα κομμωτήρια έκανε ο Θάνος Πλεύρης ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου για όσους δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας στα κομμωτήρια για τους μεν εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί ισχύει πλέον η υποχρέωση διεξαγωγής δύο rapid test ή μοριακών τεστ την εβδομάδα ενώ για τους πελάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ισχύει η υποχρέωση επίδειξης αρνητικού rapid test ή μοριακού τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι από το ερχόμενο Σάββατο θα ισχύουν νέα μέτρα για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Ειδικότερα:

  • Υποχρεωτικά δύο εργαστηριακά τεστ (PCR ή rapid τεστ) την εβδομάδα για όλους τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους τόσο σε δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα, με δικό τους κόστος.

  • Αρνητικό rapid test για μη εμβολιασμένους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια (δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες). Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), φαρμακεία, εκκλησίες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: COVID 19

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ