24.5.2012 16:00

Κολλήσαμε στην προώθηση; (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Μάλλον απίθανο φαντάζει πλέον το σενάριο να εφαρμοστεί το μέτρο της έκδοσης βίζας στους Τούρκους επισκέπτες από τη φετινή τουριστική σεζόν. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου με τη συμμετοχή θεσμικών κι υπηρεσιακών παραγόντων διαφάνηκαν μια σειρά από νομοθετικά και διαδικαστικά ζητήματα που αν μη τι άλλο απαιτούν την ύπαρξη κυβέρνησης και χρόνου.
Για να εφαρμοστεί καταρχήν αυτή η απόφαση απαιτείται νομοθετική πράξη και για να υλοποιηθεί απαιτείται να απλουστευθούν οι διαδικασίες έτσι ώστε ο χρόνος αναμονής τω επισκεπτών να γίνει μικρότερος. Όλα αυτά είναι υπό συζήτηση κι αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Το πρώτο βήμα έγινε με τη γνωστοποίηση της πρόθεσης από την ΕΕ να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα των νησιωτών, μένουν όμως ακόμη πάρα πολλά για να φτάσει η πρόθεση να γίνει πράξη, δίνοντας τουριστική ανάσα στα νησιά μας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ