6.7.2015 17:40

Κόβουν δέντρα για τη... θέα!

13 ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΚΑΛΥΠΤΩΝ

Το Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Χίου, δείχνουν ως υπεύθυνο για την άδεια κοπής 3 μεγάλων μελισσοκομικών δέντρων και συγκεκριμένα ευκαλύπτων, 13 μελισσοκόμοι της Σιδηρούντας που με ανοιχτή επιστολή τους προς Δήμο, Σύλλογο Μελισσοκόμων, Σύλλογο Οικολογίας και Δασαρχείο ζητούν την άμεση παρέμβασή τους ώστε να αποτραπεί η κοπή τους.

Όπως εξηγούν στο κείμενο της επιστολής οι ευκάλυπτοι ηλικίας 24 ετών φυτεύτηκαν με φροντίδα των μελισσοκόμων της Σιδηρούντας σε μία προσπάθεια να αναδασωθεί η περιοχή που πολλές φορές στο παρελθόν έχει καταστραφεί από πυρκαγιές, και να προσφέρει στις μέλισσες τη δυνατότητα να επικονιάσουν τα φυτά και να παράξουν μέλι.

«Η υπεύθυνη πολιτεία που δεν έδειξε ποτέ κανένα ενδιαφέρον, έρχεται τώρα ανεύθυνα και αποφασίζει να κοπούν οι ευκάλυπτοι για να εξυπηρετήσουν κάτοικο του χωριού, επειδή τα δέντρα αποκρύπτουν τη θέα του σπιτιού του προς τη θάλασσα της παραλίας του Παπαλιά», αναφέρουν οι μελισσοκόμοι.

Όπως μάλιστα καταγγέλλουν υπάλληλος του Τμήματος Πρασίνου τους είπε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να πληρώνει κάθε χρόνο 250 ευρώ για να τα κλαδεύει.

«Είναι ντροπή για τον Δήμο Χίου και το Τμήμα Συντήρησης η λήψη της τόσο επιπόλαιης απόφασης να κόψουν τρεις μεγάλος ευκαλύπτους  που προσφέρουν τα μέγιστα στη μελισσοκομία της περιοχής, απλά για να αποκαταστήσουν τη θέα ενός σπιτιού προς τη θάλασσα.  Το Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου πρέπει να καταλάβει ότι είναι υποχρέωσή του η προστασία του περιβάλλοντος. Είμαστε  αποφασισμένοι να εμποδίσουνε με κάθε μέσω την εκτέλεση αυτή της ανόητης απόφασης, αν οι κύριοι υπεύθυνοι δεν την ανακαλέσουν αμέσως», καταλήγουν οι μελισσοκόμοι. 

 

* ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ