13.3.2020 18:29

Κλείνουν μπαρ, καφετέριες, καταστήματα εστίασης πλην delivery

Νέα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν στα 190 και πέντε άτομα είναι διασωληνωμένα.

Η κυβέρνηση αποφάσισε το προληπτικό κλείσιμο μπαρ, καφετεριών και εστιατορίων ώστε να μειωθεί η πιθανότητα επικίνδυνου συνωστισμού. Κλείνουν παράλληλα τα εμπορικά κέντρα ενώ ανοικτά μένουν μόνο τα ταχυφαγεία για παράδοση κατ' οίκον, τα super market, φαρμακεία και ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, παρουσιάστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας νέα κρούσματα, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα της μετάδοσης. «Ήρθε η ώρα της μάχης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας, 11 από τα κρούσματα είναι «ορφανά» ενώ 36 βρίσκονται υπό διερεύνηση. Συνολικά 47 νοσηλεύονται σε κατά τόπους νοσοκομεία ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε απομόνωση στα σπίτια τους.

Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Πολιτισμού είχε ανακοινώσει το κλείσιμο όλων των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων, για προληπτικούς λόγους.

Κλειστές θα παραμείνουν και οι βιβλιοθήκες.

Τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ:

-Κλείνουν εμπορικά κέντρα

-Κλείνουν μπαρ, καφέ και καφετέριες

-Κλείνουν όλοι οι χώροι εστίασης εκτός από delivery και take away

-Κλείνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τους ανοιχτούς χώρους

-Κλείνουν τα κέντρα αισθητικής

-Ανοικτά παραμένουν τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και οι φούρνοι ενώ λαμβάνονται ειδικά μέτρα για υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ