7.7.2015 10:04

Κλείνει κι άλλο η στρόφιγγα στην αγορά φαρμάκων

Πληθαίνουν οι «αρρυθμίες» στην τροφοδοσία της αγοράς με φάρμακα. Οι φαρμακαποθήκες εφαρμόζουν όλο και πιο ασφυκτικό «πλαφόν» στις ποσότητες σκευασμάτων που διαθέτουν στα φαρμακεία. Ορισμένες φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν σταματήσει να χορηγούν εμπόρευμα, καθώς το τηλέφωνο παραγγελιών δεν απαντά.

Οι φαρμακαποθήκες εφαρμόζουν ασφυκτικό «πλαφόν» στα φάρμακα που διαθέτουν

Σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί η κατάσταση, ο υπουργός Υγείας επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θεώδωρο Μητράκο. Του ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία έγκρισης συναλλαγών για πρώτες ύλες και φαρμακευτικά προϊόντα από το εξωτερικό, ενώ ο κ. Μητράκος τον διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας.

Η έγκριση των παραπάνω συναλλαγών γίνεται από την Ειδική Επιτροπή Εγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία συστάθηκε για την αντιμετώπιση αιτημάτων επειγουσών και αναγκαίων πληρωμών.

Για ένταση των προβλημάτων στην αγορά κάνει λόγο το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Σε επιστολή που έστειλε χθες στον υπουργό Υγείας αναφέρει ότι ?λόγω της παρατεταμένης αβεβαιότητας? πληθαίνουν τα προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως στο άμεσο μέλλον να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομαλή διακίνηση φαρμάκων στην αγορά.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ