10.11.2012 10:14

Κλείνει το δημοτικό ΚΗΦΗ;

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΟ ΚΑΠΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

Κατεβάζει ρολά από το τέλος του Νοέμβρη το Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων του δήμου Χίου στην περιοχή της Ευρετής, στα πλαίσια της εφαρμοζόμενης πολιτικής της συρρίκνωσης των φορέων του δημοσίου και της κατάργησης ή συγχώνευσης των δομών κοινωνικής προσφοράς. Στο τέλος του Νοέμβρη λήγουν οι συμβάσεις των 5 υπαλλήλων ορισμένου χρόνου και όπως δείχνουν οι εξελίξεις μάλλον θα πρέπει να προετοιμάζονται για να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας.
Το υπουργείο Εσωτερικών, παίζοντας με τα νεύρα των εμπλεκομένων, δεν έχει κοινοποιήσει ακόμη την αναμενόμενη εγκύκλιο συνέχισης ή κατάργησης της δράσης, δεν  έχει απαντήσει στις εκκλήσεις της ΔΗΚΕΧ για ενημέρωση, αλλά σε ανύποπτο χρόνο έχει εκφράσει την πρόθεση να εντάξει τη δομή στα ΚΑΠΗ, εκτιμώντας ότι το προσωπικό και η υποδομή των Κέντρων Απασχόλησης μπορούν να καλύψουν και αυτή την κοινωνική μέριμνα, παρά τις τεράστιες  διαφορές των δράσεων και των δικαιούχων στους οποίους απευθύνονται.
 
Οι ωφελούμενοι
Το ΚΗΦΗ προσφέρει φροντίδα σε 30 ηλικιωμένους, οι περισσότεροι από τους οποίους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας που δεν μπορούν να υποστηριχθούν από την υλικοτεχνική και θεσμική υποδομή των ΚΑΠΗ. Αν κλείσει το ΚΗΦΗ αυτοί οι άνθρωποι θα να επιστρέψουν και πάλι στην απομόνωση του οικογενειακού τους   μικρόκοσμου, με τους περιορισμούς που βίωναν πριν το 2006, χρονιά ορόσημο που  άρχισε να λειτουργεί ο θεσμός.
Το εξειδικευμένο προσωπικό του ΚΗΦΗ προσφέρει τις υπηρεσίες του ακόμη και σε εξειδικευμένες περιπτώσεις ωφελούμενων που είναι  κλινήρεις, που εξυπηρετούνται με μηχανικά μέσα, που πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα  άλλες ασθένειες που χρειάζονται ειδικές φροντίδες.
 
Πιστώσεις
Η δράσεις των δύο τελευταίων ετών 2011 και 2012 χρηματοδοτήθηκαν με 100.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το πρόεδρο της ΔΗΚΕΧ Μ. Κοντούδη χάθηκαν άλλες 70.000 που δεν εγκρίθηκαν από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επειδή άργησαν να έλθουν οι πιστώσεις και  υποβλήθηκαν καθυστερημένα τα αιτήματα έγκρισης των κωδικών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ