27.9.2016 10:07

Κινητοποίηση από τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Ασύλου της ΒΙ.ΑΛ.

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΔΙΑΡΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Σε συμβολική κινητοποίηση στην είσοδο του hotspot της ΒΙ.ΑΛ. προχώρησαν το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας τους καθώς και για την ανυπαρξία αστυνόμευσης.

Όπως σημείωσαν στον προϊστάμενό τους από η κατάσταση είναι οριακή, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι εδώ και μερικές ημέρες ξεκίνησαν να επιδίδουν τα πρώτα απορριπτικά έγγραφα στους μετανάστες με αποτέλεσμα η αντίδραση πολλών από αυτούς να είναι ακραία.

«Σας ενδιαφέρουν να βγαίνουν μόνο τα νούμερα προς τα έξω, για εμάς ποιος θα ενδιαφερθεί;», τόνιζαν προς τον προϊστάμενό τους, ο οποίος εκτός των άλλων απαγόρευση τη λήψη πλάνων και φωτογραφιών παρότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κάλεσαν τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για να γίνουν γνωστά τα αιτήματά τους.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι το πρωί της Δευτέρας, νεαρός Αφγανός έκοψε τις φλέβες του στο άκουσμα της απόρριψης της αίτησής του, σκηνικό που είχε επαναληφθεί πριν από ημέρες.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι η έλλειψη Αστυνόμευσης εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των εργαζομένων κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη επίθεση στον οικίσκο των φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. στην είσοδο του Hotspot πριν από λίγες ημέρες.

«Έσπασαν τον οικίσκο με λοστό, μετά πήραν μία πέτρα και έσπασαν το αυτοκίνητο ενός αστυνομικού και στη συνέχεια 3-4 δίκυκλα που ήταν σταθμευμένα μέσα στον χώρο της ΒΙ.ΑΛ.. Εδώ οι ίδιοι οι Αστυνομικοί δεν μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Εμείς πως θα προστατευθούμε;», διερωτήθηκαν οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Ασύλου.

Να σημειωθεί ότι με εντολή του Αστυνομικού Χρ. Κυπραίου σε αξιωματικό της ΒΙ.ΑΛ. οι δημοσιογράφοι που παρέμεναν εκτός του hotspot ενημερώθηκαν ότι βρίσκονται σε στρατιωτική ζώνη και συνεπώς έπρεπε να αποχωρήσουν. Σημαντική λεπτομέρεια; Όταν πριν από 1 μήνα μετανάστες επιτέθηκαν σε Αστυνομικό με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, τότε από τους ίδιους Αστυνομικούς επιτράπηκε η παρουσία δημοσιογράφων και η πραγματοποίηση ρεπορτάζ.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ