25.10.2013 12:20

Κινήσου ενάντια στον Καρκίνο

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

Mε πάνω από 1.000 εκδηλώσεις σε 32 χώρες για το 2013, η  Ευρωπαϊκή Εκστρατεία NowWeMove έχει ως στόχο 100 εκ. Ευρωπαίοι να δραστηριοποιηθούν στον αθλητισμό και την φυσική άσκηση μέχρι το 2020.

Η σκυταλοδρομία "Κινήσου Ενάντια στον Καρκίνο" βραβεύτηκε ήδη από τους διοργανωτές της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας NowWeMove για την πολυτομεακή προσέγγιση της για την προώθηση της φυσικής άσκησης και των ωφελειών της ως καθημερινός τρόπος ζωής. Νικητές της σκυταλοδρομίας όλοι όσοι θα συμμετέχουν χωρίς αποκλεισμούς και κοινωνικά στίγματα, άτομα με αναπηρία, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με τα πόδια, με πατίνια ή με ποδήλατα. Όλοι μαζί θα μεταφέρουν την σκυτάλη με το μήνυμα "Κινήσου Ενάντια στον Καρκίνο" απαιτώντας πόλεις με ελεύθερους χώρους για περπάτημα, παιχνίδι, χορό και φυσική άσκηση, πόλεις χωρίς εμπόδια για πεζούς και άτομα με αναπηρία, πόλη χωρίς μηχανοκίνητη ρύπανση, καρκινογόνα καυσαέρια και θόρυβο, πόλεις με δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων. Στην εκδήλωση θα γίνεται ενημέρωση για τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Ενάντια στον Καρκίνο, με έμφαση στις καρκινογόνες ουσίες στην καθημερινή μας ζωή και στα oφέλη της καθημερινής άσκησης.

 Η καθημερινή άσκηση αποτελεί προστατευτικό παράγοντα για πολλές ασθένειες τους σύγχρονου τρόπου ζωής όπως διαβήτης, καρδιακά επεισόδια, και καρκίνοι, και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη απειλή για την δημόσια υγεία των Ελλήνων καθώς  μόλις το 3% απάντησε θετικά ότι γυμνάζεται σχεδόν καθημερινά (5 ημέρες την εβδομάδα) ενώ το 82 % γυμνάζεται σπάνια ή καθόλου (Ευρωβαρόμετρο, 2009).

H Eυρωπαϊκή Εβδομάδα MOVE, υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια των "Ειδικών Ετήσιων Εκδηλώσεων". H  διοργάνωση του 2013 συντονίζεται από την Διεθνή Ένωση Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA) με την συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF) και του Εurosport.

 

Η εκδήλωση "Κινήσου Ενάντια στον Καρκίνο" οργανώνεται από:

ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ

ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «ΕΛΙΞ»

ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΏΝ ΧΙΟΥ

ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΕΑ ΧΙΟΥ

ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΧΙΟΥ

ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΙΟΥ

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ – ΟΔΗΓΩΝ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ και απευθύνει κάλεσμα σε όλους να λάβουν μέρος στην σκυταλοδρομία.

 

Πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/10/2013

ΩΡΑ: 11.00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΙΟΥ

Ενημέρωση για τον Ευρωπαϊκό Κώδικα ενάντια στον Καρκίνο και Εκκίνηση από την πλατεία της Χίου και πορεία δια μέσου των οδών Απλωταριάς και Αργέντη, Προκυμαία, επιστροφή στην πλατεία.

 

ΩΡΑ: 19.00 ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΜΗΡΕΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ : 

ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ ,ΙΑΤΡΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΥ Θέμα: Καρκίνος Μαστού/Πρόληψη

ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΚΟΥΜΠΗΣ, ΔΡ. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ – ΜΑΙΕΥΤΉΡΑΣ, Θέμα: Γυναίκες υψηλού κινδύνου για καρκίνο μαστού.

ΜΑΡΙΑ ΠΥΡΓΕΛΗ – ΑΡΕΤΑΚΗ, ΦΥΣΙΑΤΡΟΣ, Θέμα: Τα οφέλη της άσκησης στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών.

ΗΛΙΑΝΝΑ ΑΝΑΣΤΑΚΗ, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ, Θέμα: Διατροφικοί παράγοντες και καρκίνος.

Η εκδήλωση συντονίζεται από την Πολυκλινική Ελευθώ σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ