24.11.2020 16:12

Κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς από υπαίθριες εργασίες

Ενημέρωση από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Βορείου Αιγαίου

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω των περιορισμένων βροχοπτώσεων αλλά και των ανέμων που θα πνέουν τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου υπάρχει επικινδυνότητα για έναρξη πυρκαγιάς από τις εργασίες που γίνονται στην ύπαιθρο με χρήση γυμνής φλόγας. 

Επειδή τις τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε αγροτικές περιοχές Νησιών μας (οι οποίες έλαβαν διαστάσεις και προκλήθηκαν ζημιές σε ξένες ιδιοκτησίες) θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στους αγρότες που εκτελούν εποχικές εργασίες διαχείρισης γεωργικών υπολειμμάτων, (όπως καύση υπολειμμάτων από κλαδέματα, καθαρισμός κτημάτων ενόψει της ελαιο-συλλογής, κλπ). των Νομών Λέσβου, Χίου και Σάμου ώστε 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ, καθώς ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είναι υπαρκτός, ενώ σε περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά από πρόθεση ή από αμέλεια ο υπαίτιος θα διώκεται ποινικά, σύμφωνα με άρθρα 264 και 265 του Ποινικού Κώδικα (όπως κωδικοποιήθηκε με τον Ν. 4619/2019) και θα διενεργείται εις βάρος του σχετική δικογραφία, ενώ επιπρόσθετα θα υπόκειται και σε διοικητικό πρόστιμο. 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ 

Η ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ