30.1.2014 10:39

Κι αν το δώσει;

• ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Π. ΦΛΑΜΟ ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ «ΞΕΝΙΑ»

Στο... μάτι έβαλε το «Ξενία» η Μονομετοχική Εταιρία Αξιοποίησης Ακινήτων του Δήμου Χίου καταστρώνοντας σχέδια για μελλοντική αξιοποίησή του, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. θα δεχθεί να της το παραχωρήσει, εξέλιξη εξαιρετικά αβέβαιη.
Με επιστολή του ο πρόεδρος της Μονομετοχικής, Π. Φλάμος, ζητά το κτίριο να παραχωρηθεί στην Εταιρία του Δήμου Χίου έναντι συμβολικού τιμήματος προκειμένου να αξιοποιηθεί και να μην καταρρεύσει, όπως αναμένεται, από την πολυετή εγκατάλειψη και τους συνεχείς βανδαλισμούς.
«Με την εμπειρία που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια  ( η Εταιρία) και παρακολουθώντας τη ραγδαία κατάρρευση του «Ξενοδοχείου Ξενία» που βρίσκεται στην είσοδο της Νοτιοανατολικής πλευράς της πόλης, απέναντι από την πολυσύχναστή παραλία του ΝΟΧ, κόσμημα του νησιού μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αιτούμαστε να μας παραχωρήσετε το κτίσμα, έναντι συμβολικού χρηματικού ανταλλάγματος.  Με σκοπό να αναλάβουμε την επισκευή, συντήρηση και  αξιοποίηση του εν λόγω κτίσματος, το όποιο σημειώνουμε ότι ερημώνει», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Φλάμος.

«Δεν θέλει πολλά...»

Ο Π. Φλάμος μάλλον δεν έχει εκτιμήσει σωστά την κατάσταση. Αυτό προκύπτει από την πεποίθηση του ότι η επισκευή του κτιρίου δεν θα ξεπεράσει τις 150.000- 200.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που και ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται πως η επισκευή θα απορροφήσει πολλά περισσότερα.
Στην ερώτηση μάλιστα αν το κτίριο παραδοθεί πως θα εξοικονομηθούν οι πιστώσεις, ο κ. Φλάμος αναφέρει πως ο προϋπολογισμός της Μονομετοχικής Ακινήτων, που φτάνει τα 200.000 ευρώ ετησίως,... επαρκεί, ενώ ο Δήμος Χίου δεν έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει οικονομικά στο εγχείρημα και τα σχέδια της Εταιρίας.
Εντύπωση πάντως προκαλεί ο χρόνος κάτω από τον οποίο επιλέγεται να αποσταλεί το αίτημα στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου, καθώς μόλις λίγες ημέρες πριν ο βουλευτής Κ. Τριαντάφυλλος είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το θέμα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ