27.9.2020 23:04

Χιώτικη πρωτιά στο Διεθνές Φεστιβάλ Animation Σύρου

Οι Ματίνα Φύκαρη και Πολυξένη Κάτσαρη απέσπασαν το πρώτο βραβείο στα διαγωνιζόμενα πρότζεκτ και εξασφάλισαν την είσοδο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων του Ανεσί της Γαλλίας

Άρωμα Χίου, είχε το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Animation Σύρου «AnimaSyros 2020» που έριξε αυλαία το βράδυ της Κυριακής 27/9/2020.

Από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μερικές από τις καλύτερες ταινίες animation, καταξιωμένων επαγγελματιών αλλά και της νέας γενιάς δημιουργών, από όλο τον κόσμο, που έχουν επιλεχθεί από την ομάδα του Animasyros.

Έχοντας λάβει περισσότερες από 3.000 ταινίες από 100 χώρες, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ διαμορφώθηκε από πέντε σταθερά διαγωνιστικά τμήματα (Διεθνές, Τηλεοπτικές Σειρές & Κατά Παραγγελία ταινίες, Φοιτητικό Διαγωνιστικό, Ελληνικό Πανόραμα & European Award Values), το Διεθνές Πανόραμα, ταινίες για τα παιδιά με το αφιέρωμα K.ID.S. αλλά και σε συνεργασία με Athens Children’s Film Festival, ειδικά αφιερώματα όπως το Animapride V καθώς και μια σειρά από εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Η Χιώτικη συμμετοχή

Ανάμεσα στα δεκάδες projects που κατατέθηκαν, διακρίθηκαν έξι τα οποία παρουσιάστηκαν στη Σύρο και διεκδίκησαν μεταξύ άλλων μία θέση στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ανεσί της Γαλλίας το 2021. Τα επιλεγμένα project της φετινής Αγοράς ήταν: 

- Pelo na Venta/ In Her Face (PT) – Ταινία Μικρού Μήκους υπό ανάπτυξη της Margarida Madeira 

- Oscar (GR)- Ταινία Μικρού Μήκους υπό ανάπτυξη των:: Πολυξένη Κάτσαρη & Ματίνα Φύκαρη, Matina Fykari 

- Vast Blue Antarctica (GR)/Ταινία Τεκμηρίωσης Ανιμέισον υπό ανάπτυξη του Χρήστου Πανάγου  

- Playground (GR)/ Σειρά μικρού μήκους υπό ανάπτυξη των Κλεοπάτρα Κοραή και Έλενα Παυλάκη Travel Bugs (GR)/ Σειρά μικρού μήκους υπό ανάπτυξη του Φωκίωνα Ξένου  

- Mesut (CY)/ Ταινία μικρού μήκους της Αλεξίας Roider .

Η κριτική επιτροπή, αργά το βράδυ της Κυριακής, ανακοίνωσε ότι το πρότζεκτ με τίτλο «OSCAR» των Ματίνα Φύκαρη και Πολυξένης Κάτσαρη, κέρδισε το πρώτο βραβείο και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων της Γαλλίας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ