14.3.2024 6:49

Κεβόπουλος - "Οικογένεια και σχολείο οι σύγχρονοι πυλώνες της προστασίας των παιδιών από έναν κόσμο γεμάτο... Σειρήνες"

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ομιλία με σκοπό να προστατέψει τους εφήβους και τα νέα παιδιά από τις ''σειρήνες'' και τους κινδύνους της σύγχρονης κοινωνίας, για να μην τα βγάζουν από το δρόμο τους, πραγματοποιήθηκε, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Βροντάδου, στην αίθουσα προβολών του σχολείου, με ομιλητή τον Υποστράτηγο ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. και πρώην Διευθυντή της Αστυνομίας Χίου Γιώργο Κεβόπουλο, που με την πείρα των σαράντα χρόνων που είχε στην Ελληνική Αστυνομία έχει δει πολλά περιστατικά νέων που ξεστρατίζουν και «χάνονται» αλλά και νέων που κρατούν χαρακτήρα, γιατί τους είχαν πει και τους είχαν προϊδεάσει από την οικογένεια και το σχολείο, με το σωστό τρόπο, χωρίς αψυχολόγητους εκφοβισμούς, αλλά με σωστή επικοινωνία μέσα στην οικογένεια.

Η ημερίδα είχε τίτλο και θέμα «Σειρήνες και αποφάσεις- Ένας χάρτης για μία καλύτερη ζωή».

Η ομιλία και ο διάλογος που έκανε ο Γιώργος Κεβόπουλος με τους γονείς και τους καθηγητές, που γέμισαν την αίθουσα, πραγματοποιήθηκε και το πρωί της ίδιας μέρας για τα παιδιά του σχολείου, προσαρμοσμένη ανάλογα...και έδειξε τι πρέπει να προσέχουμε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί ( σε ποια θέματα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή ) και ποιος είναι ο τρόπος, οι νέοι κι αν ακόμα ξεστρατίσουν για λίγο, να καταφέρουν τελικά να επιστρέψουν στην  «υγιή» ζωή και δράση τους.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024

Παράλληλα με την εισήγηση και τη συζήτηση, γινόταν και προβολή φωτογραφιών για την καλύτερη κατανόηση και εστίαση των θεμάτων. Μια από αυτές τις φωτογραφίες, έδειξε τον Οδυσσέα δεμένο στο κατάρτι και τις Σειρήνες γύρω του να τραγουδούν το πλάνο τραγούδι τους, από το οποίο προστάτεψε τους συντρόφους του που κωπηλατούσαν με... αρχαίες ωτασπίδες.

Οι νέοι κατακλύζονται σήμερα από προκλήσεις, που σαν άλλες σειρήνες, τους τάζουν παραδείσους με εύκολους τρόπους. Το διαδίκτυο, τα ναρκωτικά, η μουσική, ο τζόγος, η ένταξη σε ομάδες και άλλες σειρήνες, προσφέρουν την ψευδαίσθηση της ελευθερίας και της επιτυχίας, αποπροσανατολίζοντάς τους από την πραγματική ζωή. Ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος Κεβόπουλος, είπε πολλά χρήσιμα πράγματα στην ομιλία του, για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε τους νέους, σε αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα... και πως οι ίδιοι θα είναι σε θέση να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον τους. 

«Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος», γι’ αυτό θα πρέπει να ενημερώνονται οι νέοι και για τα οδικά ατυχήματα που καμιά φορά γίνονται δυστυχήματα ανεπανόρθωτα... και για τις αιτίες τους, που είναι συνήθως, όπως είπε ο Γιώργος Κεβόπουλος, η υπερβολική ταχύτητα, η απουσία κράνους, το προσπέρασμα, οι ελιγμοί, η χρήση κινητού, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ που μάλλον δεν τους δίνουμε την πρέπουσα σημασία και νομίζουμε πως είναι εντάξει να οδηγούμε με μια μπύρα παραπάνω... που τελικά κάνει τη ζημιά.

Το διαδίκτυο στο οποίο έχουμε τώρα πια πρόσβαση από παντού, που παρέχει τόσα πολλά ωφέλιμα ( γνώσεις, βιβλιοθήκες, οργάνωση εργασιών, επικοινωνία στη στιγμή με ολόκληρο τον πλανήτη )... έχει και κινδύνους, όπως επιτήδειους που διαπράττουν σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων, διαδικτυακό '' μπούλινγκ '' μεταξύ παιδιών και ομάδων, ηλεκτρονικές κλοπές, εύκολη και καταστροφικά εθιστική πρόσβαση στο τζόγο σαν να είναι αθώο παιχνίδι κ.α.

Γι’ αυτό τα παιδιά πρέπει από νωρίς να είναι ενημερωμένα για όλα με τρόπο και να μη φοβούνται να απευθυνθούν στους γονείς και τους δασκάλους τους για τα πάντα.

Αυτά και άλλα πολλά χρήσιμα και ενδιαφέροντα συζητήθηκαν στην πολύ εύστοχη αυτή ημερίδα στο Γυμνάσιο Βροντάδου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ