7.1.2015 17:48

Υπερψηφίστηκε η αύξηση των ανταποδοτικών τελών

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

 Update: 21:44

Μέσα σε κλίμα έντασης ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:15 η μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

Συνολικά την πρόταση της πλειοψηφίας ψήφισαν 22 σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας», ενώ καταψήφισαν 12 σύμβουλοι από τους συνδυασμούς Λαμπρινούδη, Χιακής Συμπολιτείας και Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο σύμβουλος Αντώνης Μπουμπαρης κατέθεσε ξεχωριστή πρόταση για αύξηση στα 1,57 ευρώ ενώ ο παρών ψήφισε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Ν. Καρασούλης. 

Update: 20:00

Απ. Τζιώτης: «Αριστερός φασισμός»

 Για απαράδεκτη συμπεριφορά των παρευρισκομένων έκανε λόγο κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χίου Απ. Τζιώτης χαρακτηρίζοντας ως «αριστερό φασισμό» την τακτική των παρευρισκομένων να φωνασκούν. Τελικά προκειμένου, να μη διακοπεί η συνεδρίαση ο Απ. Τζιώτης ανακάλεσε τον χαρακτηρισμό του.

 

Update: 19:38

Π. Στεφάνου: «Ευθύνες και στη Χιακή Συμπολιτεία»

Ένταση μεταξύ του συμβούλου της αντιπολίτευσης Π. Στεφάνου και της Δ. Τσαρδάκα πυροδότησε η αναφορά περί «αδελφών παρατάξεων». Όπως είπε ο πρώην αντιδήμαρχος η «Χιακή Συμπολιτεία» φέρει ακέραιη την ευθύνη που στήριξε την «Πρωτοβουλία» προεκλογικά.  Αυτή ακριβώς η αναφορά ήταν που τελικά έφερε νέα ένταση στην αίθουσα του Δ.Σ.

Update 19:23

Γ. Μπελέγρης: «Παράβαση καθήκοντος τα μη ισοσκελισμένα ανταποδοτικά»

Το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το Δήμος Χίου επανέλαβε στην τροπολογία του ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γ. Μπελέγρης. Ο ίδιος σημείωσε ότι έχει την ευθύνη να παραδώσει στους επόμενους μία υπηρεσία υγιή οικονομικά ενώ υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός των αντιπολιτεύσεων «βάζει μέσα» τον Δήμο μέχρι 1 εκ. ευρώ.

Update: 19:15

Μ. Σκούφαλος: «Χαιρετίζουμε την λαϊκή αγανάκτηση»

Τις προτάσεις του για φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών επανέλαβε πριν από λίγο ο επικεφαλής της ΛΑΣ Μάρκος Σκούφαλος.

«Χαιρετίζουμε την αγανάκτηση των λαϊκών στρωμάτων. Ζητάμε να αποσυρθεί το θέμα και να αλλάξει ριζικά το οργανόγραμμα της υπηρεσίας καθαριότητας στην κατεύθυνση της διεκδίκησης προσλήψεων και κονδυλίων από την κεντρική εξουσία».

Update: 18:57

Δ. Τσαρδάκα: «Εξορθολογισμός των ανταποδοτικών»

Πρόταση να επανεξετασθεί το ζήτημα της αύξησης των ανταποδοτικών κατέθεσε η εκπρόσωπος της «Χιακής Συμπολιτείας» Δ. Τσαρδάκα, καταψηφίζοντας την αύξηση στο 1,83 ευρώ. «Πρόκειται για έναν συντελεστή που δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που μπορεί να αποδώσει η κοινωνία του νησιού», είπε.

Update 18:45

Π. Λαμπρινούδης: «Λάθος η αύξηση των ανταποδοτικών»

Ευθείες βολές από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Π. Λαμπρινούδη  στον Μ. Βουρνού τον οποίο κατηγόρησε ότι έχει αποκοπεί εντελώς από τον κόσμο.

«Όταν μέσα στο 2014 η ΔΕΗ Χίου, δέχτηκαν 360 αιτήσεις διακοπής ρευματοδότησης πως είναι δυνατόν να επιβάλλουμε νέες αυξήσεις. Ο Δήμαρχος έχει αποκοπεί από τον κόσμο. Όσες αυξήσεις κι αν κάνουμε αν δεν έχει ο κόσμος να πληρώσει τότε δεν θα προκύψουν έσοδα», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Update 18:16

Το αδιαχώρητο επικράτησε πριν από λίγα λεπτά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τους παρέδρους αλλά και μέλη του ΚΚΕ να απειλούν τους συμβούλους της πλειοψηφίας ότι δεν θα φύγουν από την αίθουσα σε περίπτωση που ψηφίσουν την αύξηση των ανταποδοτικών τελών. 

 

Αρχική ανάρτηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 17:00 η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Ήδη η αίθουσα έχει γεμίσει ασφυκτικά από παρέδρους και κατοίκους χωριών με την πλειοψηφία να επιχειρηματολογεί υπέρ της αύξησης των τελών.

Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης έθεσε ζήτημα δίκαιης αντιμετώπισης όλων των κατοίκων του νησιού ανεξάρτητα από περιοχή ενώ έθεσε το δίλλημα για το είδος της καθαριότητας που αποζητά εν τέλει η τοπική κοινωνία.

Διαδικαστικό ζήτημα έθεσε από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης σημειώνοντας ότι η όποια απόφαση παρθεί σήμερα θα καταπέσει στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Για μηδαμινή αύξηση έκανε λόγο ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς λέγοντας ότι η διαφορά από τα 1,57 ευρώ στα 1,83 ευρώ για ένα μέσο διαμέρισμα αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξεως 2 ευρώ τον μήνα.

Από την άλλη όπως είπε οι ωφελούμενοι από τη μείωση των τελών στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων είναι περίπου 1500 νοικοκυριά όταν μέχρι πρότινος ήταν μόλις 32. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ