30.7.2021 13:37

Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους

«Επικίνδυνο φαινόμενο με μεγάλη διάρκεια», που θα διατηρηθεί έως την ερχόμενη Παρασκευή, χαρακτήρισε το κύμα του καύσωνα ο επικεφαλής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, στο πλαίσιο των δηλώσεων μετά την ευρεία σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Κολυδάς τόνισε ότι η ΕΜΥ θα δίνει ανά τριήμερο τα όρια των θερμοκρασιών, σημειώνοντας ότι το προσεχές  τριήμερο ο υδράργυρος θα κινηθεί στους 42-43 βαθμούς Κελσίου, για να συμπληρώσει ότι δεν αποκλείεται να ξεπεραστεί κι αυτό το όριο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προανήγγειλε μέτρα προστασίας των εργαζόμενων, τα οποία θα εξειδικευτούν από το υπουργείο Εργασίας, ενώ τόνισε ότι θα υπάρχουν διαρκείς περιπολίες για τυχόν πυρκαγιές ώστε να είναι άμεση η επέμβαση των αρχών.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε «κατάσταση ετοιμότητας για όλες τις σχετικές ενέργειες», προκειμένου να διασφαλιστεί η «αδιάλειπτη λειτουργία των κρίσιμων υποδομών που στηρίζουν την λειτουργία του κράτους, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και η ύδρευση».

Πρόσθεσε ότι έχουν υπάρχει μέριμνα ώστε «να μην υπάρχει πρόβλημα, κι αν υπάρχει να υπάρχει άμεση επέμβαση», καλώντας τους πολίτες σε «στοχευμένη χρήση ρεύματος και νερού, για να μην υπάρξει πρόβλημα».

Παράλληλα επισήμανε ότι τοπική αυτοδιοίκηση θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας. 

Διαβάστε: Καύσωνας: Ιστορικό κύμα – Θερμοκρασίες άνω των 45 Κελσίου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «όλοι μαζί, κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, θα συνεργαστούμε για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις».

Όπως είπε, το έργο τους θα κινηθεί σε τέσσερις άξονες:

  • την αυξημένη ετοιμότητα για αποτροπή και πρόληψη πυρκαγιών,
  • την αδιάλειπτη λειτουργία κρίσιμων υποδομών,
  • την παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες που θα αναζητήσουν στέγη
  • και περίθαλψη καθώς και την προστασία των εργαζομένων.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ