13.6.2012 9:27

Καθυστέρησε η βίζα για ένα… κάγκελο

Ένα κάγκελο που χωρίζει το φυλασσόμενο χώρο του Tελωνείου από την Ιχθυόσκαλα ήταν αρκετό για να καθυστερήσει για τουλάχιστον τρεις μέρες από την Παρασκευή μέχρι και χθες την τοποθέτηση του προκάτ στο τελωνείο για  την  έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής της έκδοσης βίζας για τους Τούρκους τουρίστες. Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες, η εγκατάσταση των μηχανημάτων, των αστυνομικών υπαλλήλων κ.λπ. κι από το απόγευμα να ξεκινήσει η έκδοση των βιζών.
 
 
Μετ΄ εμποδίων η τοποθέτηση
 
Από την προηγούμενη εβδομάδα η περιφέρεια είχε παραγγείλει το προκάτ αναλαμβάνοντας και τα έξοδα προσπαθώντας να ολοκληρωθεί η προετοιμασία μια ώρα αρχύτερα.
Το προκάτ ήταν ήδη έτοιμο από την Παρασκευή αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό. Έπρεπε να γίνει και η ανάλογη διαμόρφωση του χώρου έτσι να μπορεί να φυλάσσεται. Από το Λιμεναρχείο, Τελωνείο και την Αστυνομική Διεύθυνση δόθηκαν οι οδηγίες για το πώς ακριβώς θα έπρεπε να μπει το προκάτ, έτσι ώστε να μπορούν και οι ίδιοι να καλύπτουν το έργο ευθύνης τους.
Ωστόσο το Λιμενικό Ταμείο έδωσε μόλις χθες το πρωί εντολή στον τεχνίτη να κόψει το… κάγκελο της περίφραξης Χαρακτηριστικό ήταν πως όλοι οι αρμόδιοι περίμεναν να ξεκινήσει η διαδικασία και ο «μάστορας» εμφανίστηκε είδε και απήλθε αφού δεν είχε μαζί του… τα εργαλεία του.
Από το πρωί χθες μέχρι τις 12 το μεσημέρι το προκάτ περίμενε πάνω στη νταλίκα στο χώρο ανάμεσα στην Ιχθυόσκαλα και στο Τελωνείο για να τοποθετηθεί τελικά αργά το μεσημέρι.
«Βοηθάμε ως περιφερειακή ενότητα Χίου, όσο μπορούμε για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε επίπεδο αφίξεων τουριστών από την απέναντι ακτή και ευελπιστούμε πως το μέτρο θα αποδώσει τα προσδοκώμενα» σχολίασε με νόημα η αντιπεριφερειάρχης Λ. Λύκου
 
60 ευρώ η βίζα
Ο αστυνομικός διευθυντής Χίου Κ. Αφενδούλης, ανέφερε ότι έχουν δοθεί οι κατευθύνσεις για την έκδοση της βίζας, ενώ έχει από πλευράς ΕΛΑΣ διατεθεί κι όλο το αναγκαίο προσωπικό, όπως και ο τεχνολογικός εξοπλισμός, για τη διεκπεραίωση του συγκεκριμένου έργου.
Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν απ’ την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί που θα εκδίδουν τη βίζα, θα είναι εφοδιασμένοι με διπλότυπο μπλοκ από την Εφορία, με το οποίο θα εισπράττουν και θα αποδίδουν τα έσοδα απ’ τη βίζα, που ανέρχονται σε 60 ευρώ. Προϋπόθεση για τους επισκέπτες που θα έρχονται για τουρισμό για διάστημα έως και 15 ημέρες, είναι να έχουν πάνω τους σε ευρώ το ποσόν που χρειάζεται για την έκδοση της βίζας, δηλαδή τα 60 ευρώ και ανάλογο συνάλλαγμα για την παραμονή τους στο νησί και κυρίως να μην διώκονται για κάποιον λόγο. « Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάνε όλα καλά. Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή και συνεννόηση με τα τουριστικά γραφεία, θα έχουμε το προσωπικό και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά» είπε ο κ. Αφενδούλης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ