4.2.2016 12:19

Καθαρό νερό στις θάλασσες με χρήματα από την ΕΕ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 2014-2020 ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Τη Χρηματοδότηση του ελέγχου της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης στα νησιά του Β. Αιγαίου εξασφάλισε η Χρ. Καλογήρου.

 

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ενεργοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου, πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου 2014-2020 για την «Υλοποίηση Μέτρων Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Υδατικού Διαμερίσματος Νήσων Αιγαίου».

 

Η Προκήρυξη απευθύνεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου,  έχει συνολικό προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και αφορά στην παρακολούθηση των υδάτων κολύμβησης των νησιών της Περιφέρειας σε καθορισμένες ακτές σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κανονιστικού πλαισίου.

 

Η Περιφερειάρχης δήλωσε ότι χρηματοδοτείται με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους ο έλεγχος της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης στις παραλίες των νησιών του Βορείου Αιγαίου, εξασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία και δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης του τουρισμού.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ