16.2.2016 10:50

Καθαριότητα σε δόσεις

ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΓΙΑ «ΚΑΘΑΡΕΣ» ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας φαίνεται να μπλέκει και πάλι το Πανεπιστήμιο αφού μετά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί  στην σίτιση των φοιτητών από  την καθυστέρηση της υπογραφής της σύμβασης για την λειτουργία της Φοιτητικής Λέσχης, σειρά έχει τώρα η υπηρεσία καθαριότητας των Φοιτητικών Εστιών που υπολειτουργεί εξαιτίας της μη ανανέωσης της σύμβασης του Πανεπιστημίου με την εταιρεία των συνεργείων καθαριότητας.

Σύμφωνα με τα όσα επισήμαναν στον «π»,  ομάδες φοιτητών που διαμένουν στις Εστίες, η κατάσταση υγιεινής και καθαριότητας τους τελευταίους δύο μήνες δεν είναι ικανοποιητική, καθώς η σύμβαση του ιδιωτικού συνεργείου καθαρισμού έχει λήξει από τον Δεκέμβριο και το προσωπικό καθαριότητας που υπάρχει τώρα είναι μειωμένο και  περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα. «Το μοναδικό πράγμα που κάνουν οι υπεύθυνοι που καθαρίζουν αυτό το διάστημα τις εστίες είναι να αδειάζουν τις σακούλες από τους κάδους απορριμμάτων. Μας είπαν ότι η σύμβαση του συνεργείου καθαρισμού θα υπογραφεί τον Μάρτιο. Μέχρι τότε όμως εμείς είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε όχι σε καλές συνθήκες», κατέληξαν οι φοιτητές.

Από την άλλην πλευρά ο υπεύθυνος των Φοιτητικών Εστιών Νίκος Γανιάρης μιλώντας στον «π» εμφανίστηκε καθησυχαστικό,ς  επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα  δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το περιγράφουν οι φοιτητές, καθώς το Πανεπιστήμιο έχει φροντίσει για το διάστημα που μεσολαβεί από την λήξη μέχρι την ανανέωση της σύμβασης να υπάρχει προσωπικό που θα φροντίζει για την καθαριότητα των χώρων της Εστίας. «Το προσωπικό είναι μειωμένο αλλά όχι ανύπαρκτο. Αντί να καθαρίζουν έξι φορές την εβδομάδα καθαρίζουν τρεις και φροντίζουν όλους τους χώρους κανονικά. Οι φοιτητές είχαν ενημερωθεί επ’ αυτού και μάλιστα τους είχαμε ζητήσει να κάνουν υπομονή ένα δίμηνο μέχρι να προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός για την καθαριότητα των Φοιτητικών Εστιών»,  είπε ο Ν. Γανιάρης ελπίζοντας ότι σύντομα δεν θα υφίσταται θέμα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ