27.10.2016 15:45

Κατεβάζει ρολά μετά από 84 χρόνια το χρυσοχοείο Χαβιάρα

Ακόμα και οι πιο ευχάριστες διαδρομές κάποτε τελειώνουν. Από τον κανόνα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση το χρυσοχοείο Χαβιάρα που μετά από 84 χρόνια συνεχούς παρουσίας του στη Χίο, κατεβάζει τα ρολά.

Μετά από 52 χρόνια στο επάγγελμα ο κοσμηματοπώλης Θόδωρος Χαβιάρας αποφάσισε να ξεκουραστεί βγαίνοντας στη σύνταξη. Με μία λιτή του ανακοίνωση στο Facebook, δημοσιοποίησε την απόφασή του καταθέτοντας το δικό του «ευχαριστώ» τη χιακή κοινωνία.

«Ακόμα και οι πιο ευχάριστες διαδρομές τελειώνουν κάποτε…Ήρθε η ώρα ν’ αποχαιρετήσω το επάγγελμα που υπηρέτησα επί 52 χρόνια και ν’ αποχωριστώ τον κόσμο που με τίμησε, με καταξίωσε, με στήριξε , μ’ έκανε να νοιώθω χρήσιμος κι άξιος να ζήσω την οικογένειά μας.
Αποχαιρετώ ένα χώρο που με υποδέχονταν οικεία επί 65 χρόνια και θα στερηθώ την καθημερινή «σχέση» με φίλους, με πελάτες, με την Αγορά, τις χαρές και τις λύπες της.
Πέφτοντας η επαγγελματική αυλαία και τα φώτα της δημοσιότητας που εξασφαλίζει η καθημερινή επαφή με τους πολίτες, η σύζυγός μου Μαρία κι εγώ υποκλινόμαστε και σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας»,
ανέφερε στην ανακοίνωσή του.  

Το κατάστημα έχει ήδη ενοικιαστεί με τον Θ. Χαβιάρα να σημειώνει στον «π» ότι άμεσα θα αποχωρήσει από το κτίριο αφού το νέο ενοικιαστήριο ξεκινάει από 1η Νοεμβρίου.

Ο Θ. Χαβιάρας διαδέχτηκε τον πατέρα του που διατηρούσε το κατάστημα από το 1932 και συνταξιοδοτήθηκε τον Ιούλιο του 1980. Έκτοτε και για 36 χρόνια βρίσκονταν εκεί προσφέροντας τις ξεχωριστές του δημιουργίες σε Χιώτες και όχι μόνο.

«Ο Έλληνας  γενικά έχει πολύ καλή σχέση με το χρυσό. Όσο κι αν κάποιοι δεν το παραδέχονται είμαστε ανατολίτες. Οι συνήθειες των ανατολικών ήρθαν και από εδώ», δηλώνει στον «π».

Ερωτώμενος για την καλύτερη στιγμή της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας αναφέρει: «Όλες οι στιγμές είναι μεγάλες. Όταν είσαι επαγγελματίας με συνείδηση και σκέψη, η κάθε στιγμή είναι σημαντική».

Για όσους ίσως δεν το γνωρίζουν ο Θόδωρος Χαβιάρας έχει σχεδιάσει το χρυσό κλειδί της πόλης επί δημαρχίας Τάκη Πατελίδα το 1981, τη σφίγγα της Χίου αλλά και το δάκρυ της μαστίχας. «Ήταν επαγγελματικά ωραίες και αξέχαστες στιγμές. Ήταν δημιουργίες που είχαν απήχηση στον κόσμο που τις αποζητούσε», είπε κλείνοντας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ