Κοινωνία

18/4/15 12:40

τελ. ενημ.: 20/4/15 11:16

Καταυλισμός προσφύγων η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου [ΦΩΤΟ]

ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΡΩΜΑΤΣΑΔΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα μέχρι την επόμενη άφιξη μεταναστών και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να πιέζει για δημιουργία επιπλέον υποδομών στη Χίο, η εικόνα που επικρατεί το τελευταίο 24ωρο στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νησιού μόνο αποτροπιασμό δημιουργούν.

Με τους Αστυνομικούς να επιφορτίζονται με καθήκοντα που δεν τους αναλογούν εξαιτίας της ανεπάρκειας σχεδιασμού του κράτους οι δεκάδες μετανάστες βρήκαν προσωρινή φιλοξενία στον προαύλιο χώρο της Αστυνομίας μετατρέποντάς την σε πρόχειρο καταυλισμό.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στον πρώτο όροφο του μεγάρου, εκεί όπου τα γυναικόπαιδα βρήκαν λίγο τόπο για ξεκούραση και ηρεμία από την ταλαιπωρία ημερών που προηγήθηκε πριν την άφιξή τους στη Χίο.

Δίπλα τους διαρκώς ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου Ανδρέας Δαμίρης που φροντίζει για την παροχή τροφίμων αλλά και την διανομή σκεπασμάτων μέχρι η πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποφασίσει επιτέλους να δημιουργήσει υποδομές ικανές να φιλοξενούν τις τεράστιες μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια.

Από κοντά και οι δεκάδες πολίτες που με μία σακούλα τρόφιμα προσφέρουν ότι μπορούν στους Σύριους πρόσφυγές. 

 
Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση