6.6.2012 11:21

Κατάρα ή Ευλογία η κατάργηση της Βίζας

 
Προβληματισμός επικρατεί για την άμεση εφαρμογή του πιλοτικού μέτρου που θέλει τους Τούρκους τουρίστες να εκδίδουν τις βίζες τους στα λιμάνια των νησιών μας.
Μετά τα πρώτα διαδικαστικά προβλήματα αλλά και τις επιφυλάξεις των τοπικών φορέων κυρίως σε ότι αφορά τα γραφειοκρατικά θέματα και το χρόνο αναμονής για τον κάθε επισκέπτη – ενδέχεται να διαρκεί ακόμη και τη μισή ώρα- η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου έδειχνε να οπισθοχωρεί τουλάχιστον για φέτος.
Άγνωστο όμως γιατί, οι πιέσεις συνεχίστηκαν και με νέα οδηγία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης όπου ξεπεράστηκαν τα νομοθετικά θέματα και δόθηκε εντολή στις κατά τόπους αστυνομικές αρχές, να προχωρήσουν στην άμεση υλοποίηση του μέτρου της χορήγησης βίζας.
Ήδη η Περιφερειακή Διοίκηση έχει προχωρήσει στην προμήθεια και τοποθέτηση οικίσκου, δίπλα στο Τελωνείο, όπου και θα γίνεται η σχετική διαδικασία. Το προκατασκευασμένο ξύλινο οίκημα το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με κλιματιστικά αλλά και με όλο το ηλεκτρονικό σύστημα προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στη διαδικασία έκδοσης της βίζας, θα τοποθετηθεί μέχρι το Σάββατο. Οι επαγγελματίες του τουρισμού έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τα αποτελέσματα του μέτρου, έτσι όπως οδηγείται σε εφαρμογή. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ