2.6.2016 17:18

Καρφ... ωμένος τουριστικά

ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΟ ΠΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Κάθε πέρσι και καλύτερα συνηθίσαμε να λέμε και δυστυχώς για άλλη μια χρονιά ο κανόνας επιβεβαιώνεται με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού, στον Καρφά να μιλούν για τη χειρότερη χρονιά.

Τα τσάρτερ που έφυγαν

Το μεταναστευτικό έχει προκαλέσει κατακόρυφη πτώση στις αφίξεις τουριστών, περιορίζοντας τον αριθμό των τσάρτερ στο νησί σε δυο την εβδομάδα, τους επιβάτες των οποίων μοιραζόμαστε με τη Μύκονο και τη Λέσβο.

" Από 6 τσάρτερ που είχαμε πέρσι, τώρα είναι μόλις  δυο κι αυτά αφήνουν 40 άτομα κι αυτό είναι όλο. Ο τουρισμός από τις Ευρωπαϊκές χώρες έχει πέσει αισθητά, ο καιρός δεν βοήθησε να δουλέψουμε νωρίτερα, τα ξενοδοχεία είναι όλα άδεια. Δουλεύουμε με τον κόσμο από τις ΜΚΟ που είναι στη Χίο και με τους Χιώτες"  δήλωσε στον "π" ο Μ. Ξυντάρης από το ΑΙΓΑΙΟ, την επιχείρηση καφέ μπαρ που χρόνια τώρα δραστηριοποιείται στον Καρφά.

Την ίδια άποψη έχει και ο Β. Καρατζάς από το ομώνυμο εστιατόριο. "Τα τσάρτερ ξεκινούσαν στις 20 Απριλίου και τώρα έρχεται ένα αεροπλάνο την εβδομάδα. Θα βελτιωθεί λίγο η κατάσταση όσο μπαίνει το καλοκαίρι αλλά μόνο με τους Τούρκος κι αν βελτιωθεί λίγο ο ελληνικός τουρισμός" αναφέρει χαρακτηριστικά

Πολλά τα ναύλα

Η οικονομική κρίση και τα ακριβά εισιτήρια αποτρέπουν τον Έλληνα τουρίστα να έρθει στη Χίο, κι έτσι ξεμείναμε και πάλι με τους Τούρκους που καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να διατηρηθούν στα περσινά επίπεδα. " Οι προβλέψεις στο τουριστικό κομμάτι από την Ευρώπη είναι απογοητευτικές ήδη βλέπουμε τα πρώτα δείγματα κι έτσι θα πάμε μέχρι τέλους. Η Τουρκία από ότι φαίνεται θα διατηρηθεί στα επίπεδα τα περσινά. Ο Τσίπρας κάποτε είχε πει ότι  λόγω προσφυγικού μπαίνουμε  σε άλλο καθεστώς. Χρειάζεται να κινητοποιηθεί ο ΕΟΤ. Ενώ τα άλλα νησιά είναι φουλ, έχουν πληρότητα 90%, εμείς είμαστε τραγικά άδειοι!. Να γίνουν συντονισμένες ενέργειες από τον  Δήμο, την  περιφέρεια, το  Επιμελητήριο προς τον  ΕΟΤ να ξεκινήσει  διαφημιστική καμπάνια  για προκαλέσει το ενδιαφέρον του Έλληνα τουρίστα. Παράλληλα στις ναυτιλιακές εταιρείες που από τον  Οκτώβριο - Μάρτιο έβγαλαν πολλά λεφτά, χάρη στο προσφυγικό να κατατεθεί  πρόταση για μείωση της τιμής των  εισιτηρίων με προορισμό της Χίο  ή  για παροχές όπως αμάξι δωρεάν" αναφέρει ο Κ. Φρεζούλης ένας από τους πρώτους επαγγελματίες της περιοχής τόσο σε μπαρ όσο και στη διαχείριση της παραλίας. Ο ίδιος μάλιστα σχολιάζει αρνητικά την εικόνα που αυτή τη στιγμή παρουσιάζει ο Καρφάς.

Ανέτοιμος ο Καρφάς

Μέσα σε όλα αυτό το συνονθύλευμα αρνητικών εξελίξεων , προστίθεται και ο ερασιτεχνισμός της ελληνικής πολιτείας αναφορικά με τη διαχείριση και αξιοποίηση των παραλιών. Έτσι αρχές Ιουνίου και ο Καρφάς δεν θυμίζει σε τίποτα μια οργανωμένη παραλία, έναν τουριστικό προορισμό.

Το ένα χέρι νίβει το άλλο

Έτσι όπως έχει η κατάσταση κι έτσι όπως την περιγράφουν οι επαγγελματίες οι καλύτεροι πελάτες των μαγαζιών θα είναι οι... Χιώτες. Αλλά πόσο να αντέξουν κι αυτοί; "Οι Χιώτες επικεντρώνονται σε μια Κυριακή έχουν χαθεί και τα Σάββατα. Η Κυριακή μας μένει μόνο. Κανονικά θα έπρεπε να έχουμε κίνηση κάθε μέρα είναι πια καλοκαίρι δουλεύουμε 3,5 μήνες για να βγάλουμε τα έξοδα μας όλο τον χρόνο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα δεν προχωράμε δεν κάνουμε κάτι όταν το μαγαζί δουλεύει προσπαθώντας με δυσκολία να βγάλει μόνο τα έξοδα και τις υποχρεώσεις του", περιγράφει την κατάσταση ο κ. Καρατζάς.

Ποιος μπορεί να απαντήσεις; Ποιος είναι σε θέση αν πει πως αυτή είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά, προφανώς κανείς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ