19.7.2016 15:42

Καρέ σχολείων στο ΕΣΠΑ

ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥΣ -ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Εγκρίθηκε από την Περιφερειακή  Δ/νση Εκπαίδευσης  η πρόταση του Δήμου Χίου  για ένταξη σχολείων  της Χίου στο μέτρο εκπαίδευσης  με τίτλο « Αναβάθμιση των υποδομών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης Β. Αιγαίου». Όπως ο εξήγησε στον «π»  ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Παπαδόπουλος, τέσσερα μόνο σχολεία πληρούν τις προϋποθέσεις του μέτρου, μεταξύ των οποίων το Δημοτικό Σχολείο Θυμιανών και Νενήτων, το 3ο Γυμνάσιο Χίου και το 2ο Λύκειο Χίου. « Το μέτρο θα μείνει ανοικτό μέχρι τον Σεπτέμβριο και τα έργα που προτάθηκαν να ενταχθούν σε αυτό είναι η προσθήκη αιθουσών στο δημοτικό Θυμιανών και στα Νένητα και οι αναβαθμίσεις των σχολείων του 3ου Γυμνασίου και της πτέρυγας του 2ου Λυκείου», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας επισημαίνοντας ότι στο έργο του 2ου Λυκείου υπάρχει ήδη αγορασμένος χώρος που γειτνιάζει με την αυλή του σχολείου και ο οποίος θα φιλοξενήσει αίθουσες διδασκαλίες, Βιβλιοθήκες και αίθουσες πληροφορικής. « Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσει έργα προϋπολογισμού άνω των 100.000€. Εμείς είχαμε προτείνει και την επέκταση του κτιρίου του ΕΠΑΛ  καθώς και την κτιριακή αναβάθμιση του 1ου και του 3ου Λυκείου αλλά δεν εγκρίθηκαν από την περιφερειακή δ/νση εκπαίδευσης», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος.

Αναβάθμιση Νηπιαγωγείων

Όσον αφορά το πρόγραμμα της  κτιριακής αναβάθμισης  των νηπιαγωγείων αυτό θα ενεργοποιηθεί τέλη Αυγούστου και έχουν προταθεί τα έργα της ανέγερσης του 7ου, του 11ου και του 12ου Νηπιαγωγείου. « Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων δεν έχει κάνει ακόμη την μελέτη για το Ειδικό Σχολείο ενώ εκκρεμεί και  το έργο του 1ου και 3ου Λυκείου για το οποίο υπάρχει έτοιμη μελέτη από την τεχνική υπηρεσία», ανέφερε  ο κ. Παπαδόπουλος.

Τρόφιμα σε Κιβωτό και Γηροκομείο(φωτο Γηροκομείο)

Στην Κιβωτό του Κόσμου-Αιγαίου και στο γηροκομείο Χίου «Ζωρζής Μιχαληνός» παραδόθηκαν την περασμένη Παρασκευή τα αδιάθετα τρόφιμα της αποστολής του «ΣΚΑΪ» και του Ταμείου Απόρων. « Αφού ολοκληρώθηκε η διανομή στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ διαπιστώσαμε ότι περισσεύουν τρόφιμα και αποφασίσαμε να τα στείλουμε στην Κιβωτό για τις ανάγκες σίτισης των παιδιών και στο Γηροκομείο. Επίσης στο Γηροκομείο δώσαμε και καθαριστικά που είχαν ανάγκη», είπε ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ