15.9.2020 2:16

Καρδιοχτύπησαν στον Άγιο Γιώργη από περίεργη πυρκαγιά στο Καμπί

Επιτυχής μάχη πυροσβεστών και εθελοντών για να θέσουν υπό έλεγχο πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά,που έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγων των ισχυρών βόρειων ανέμων, εκδηλώθηκε στις 23:30 της Δευτέρας 14/9 στην περιοχή Καμπί του Αγίου Γεωργίου Συκούση.

Η αρχική εστία εντοπίστηκε σε πευκόφυτη έκταση λίγο μετά τα σφαγεία του χωριού αλλά σύντομα επεκτάθηκε με κατεύθυνση προς το στρατόπεδο της περιοχής εξαιτίας του δυνατού αέρα που επικρατούσε στο σημείο.

Η πυρκαγιά έγινε άμεσα αντιληπτή με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν Πυροσβεστική Υπηρεσία και εθελοντικές ομάδες, που έσπευσαν στην περιοχή μετά από λίγη ώρα για την κατάσβεση του αρχικού μετώπου.

Πυροσβέστες και εθελοντές, υπό την καθοδήγηση του διοικητή της Π.Υ. Χίου Γιάννη Βουράκη, περικύκλωσαν το αρχικό μέτωπο με στόχο τον περιορισμό του κάτι που έγινε 2 ώρες αργότερα αφού η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Στο σημείο βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης, στελέχη της 96 ΑΔΤΕ, καθώς και πλήθος πολιτών που θέλησε να συνδράμει στην κατάσβεση.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ