22.6.2022 13:24

«Κάμπος και παιχνίδι» από το Κέντρο Πρόληψης Χίου

Τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, βρίσκει την κοινωνία σ’ ένα ιδιαίτερα ψυχοπιεστικό περιβάλλον που δημιουργούν οι πρωτόγνωρες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία Covid -19, η οικονομική κρίση που πάλι βιώνουμε, η έντονη διατάραξη του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών (πόλεμος στην Ουκρανία), οι εκδηλώσεις βίας (έμφυλη, ενδοοικογενειακή, οπαδική, κ.α).

Η ψυχική υγεία παιδιών και ενηλίκων δοκιμάζεται, ιδιαίτερα των οικογενειών που έχουν χαμηλότερη λειτουργικότητα και αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα περισσότερα προβλήματα.

Έρευνες καταγράφουν αύξηση της κατάθλιψης και των συναισθημάτων άγχους και φόβου. Αυξητικές τάσεις καταγράφηκαν και στην εκδήλωση εξαρτητικών συμπεριφορών (κατάχρηση ουσιών και κατάχρηση διαδικτύου, καθώς και ηλεκτρονικού τζόγου).

Σε θεσμικό επίπεδο η ενίσχυση της ψυχικής και όχι μόνο της σωματικής υγείας είναι επιτακτική.

Η αντιμετώπιση των ψυχολογικών προβλημάτων, η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας, καθώς και των κοινωνικών δεσμών μεταξύ των ανθρώπων, απέναντι στο άγχος και τη μοναξιά, είναι τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης. 

Ως μία υπηρεσία ψυχικής υγείας, το Κέντρο Πρόληψης Χίου ναυτίλος ανταποκρίθηκε σε ατομικά αιτήματα σε όλο αυτό το διάστημα και κράτησε ενεργή την επαφή και στήριξη καταρχάς των εκπαιδευτικών, των μαθητών, και των γονιών, αλλά και συνολικά της κοινότητας, με κάθε δυνατό τρόπο (διαδικτυακά ή δια ζώσης).

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και με την ελπίδα και την προσδοκία να είναι ένα μικρό βήμα για την ενίσχυση της αίσθησης σύνδεσης και συμμετοχής ενάντια στη μοναξιά και την κοινωνική απομόνωση που υπομονεύουν την υγεία και την ευημερία, το Κέντρο Πρόληψης Χίου ναυτίλος προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στη δράση «Κάμπος και παιχνίδι».

Η φύση συμβάλλει στην ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων, όπως χαράς και ηρεμίας. Ο κάθε τόπος επίσης, δημιουργεί συναισθήματα και σχέσεις και διαμορφώνει τους ανθρώπους. 

Στον Κάμπο θα ξετυλίξουμε τις μνήμες που μας συνδέουν και με το παρελθόν.

Αρχείο PDF

Αφίσα-Πρόσκληση για Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών 2022

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ