20.3.2022 19:26

Καμπάνια αυτοοργάνωσης ενόψει του Συνεδρίου του Μαΐου ξεκινάει το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ

Καμπάνια αυτοργάνωσης στη πορεία προς το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ ξεκινάει μετα την έγκριση της σχετική εισήγησης από την Κ.Ε του κόμματος. Στην εισήγηση που παρουσίασε ο βουλευτής, Απόστολος Πάνας, γίνεται λόγος για «...αυτοοργάνωση δηλαδή ίσον συμμετοχή και συμμετοχή ίσον δημοκρατία. Δύναμή μας στο εγχείρημα αυτό είναι οι πολίτες και η συνεχής επικοινωνία μας μεταξύ τους».

Ο κ. Πάνας ανέφερε ότι δεν πραγματοποιείται σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο αλλά μια συνεχής διαδικασία που ξεκίνησε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τώρα επαναπροσδιορίζεται και ενισχύεται περαιτέρω με σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία.

«Σήμερα λοιπόν πραγματοποιείται η πρώτη ανοιχτή πρόσκληση», είπε και προσδιόρισε τα βήματα που πρέπει να γίνουν:

1. Κάλεσμα στα 270.000 μέλη και φίλους, αλλά και σε όποιον άλλο πολίτη επιθυμεί να δηλώσει την ενεργή συμμετοχή του στο νέο εγχείρημα.

Σε όσους δηλαδή θέλουν να διαθέσουν  χρόνο, σκέψη και δράση για την παράταξη. Σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη νέα μας προσπάθεια. Σε ένα νέο Κίνημα βάσης, συγκροτώντας: 

- επιτροπές αυτοοργάνωσης ανά θεματικό δίκτυο αλλά και

- τοπικές πρωτοβουλίες πολιτών στους δήμους τους, στις πόλεις τους και στον εργασιακό τους χώρο, ώστε πλέον να αποκτήσουμε φωνή και εκεί που δεν είχαμε.

2. Άμεσα με τη συμμέτοχη των στελεχών του Κινήματος ξεκινάμε πανελλαδική εξόρμηση, περνώντας το μήνυμα της συμμετοχής, της ανανέωσης, της ενότητας και της πολιτικής αυτονομίας σε κάθε γωνιά της χώρας.

3. Ενισχύουμε συγχρόνως τον ανοικτό διάλογο  με συλλογικότητες, σωματεία, με οργανώσεις της κοινωνία των πολιτών, υλοποιώντας ειδικές θεματικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με φυσική ή ψηφιακή διαδικασία

«Σήμερα λοιπόν ανοίγουμε ξανά τις πόρτες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κινήματος Αλλαγής στην κοινωνία με στόχο την από κοινού οικοδόμηση ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, που με αφετηρία τις διαχρονικές αρχές και αξίες μας, προσδοκά να χαράξει μια νέα πορεία, συμβατή με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.

Θέλουμε η Παράταξή μας να σέβεται τους θεσμούς και τη δημοκρατία, κι αυτό πρέπει να αντανακλάται και στην εσωτερική λειτουργία του κόμματος. Όπως πολλάκις έχει υπογραμμίσει και ο Πρόεδρός μας Θεσμικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα σημαίνει αξιοκρατική λειτουργία, εσωτερική διαφάνεια και προγραμματική συζήτηση στη βάση της κοινωνίας. Ένα κόμμα συλλογικής διαβούλευσης, με πρόγραμμα που το συνδιαμορφώνουν οι κοινωνικοί φορείς μαζί με την κοινωνία των πολιτών.

Ο λαός πρέπει να συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικασίες καθημερινά, όχι κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτή ήταν από το 1974 η φιλοσοφία του χώρου μας. Απλά τώρα θα ενισχυθεί και ψηφιακά. Ξεκινήσαμε ως Κίνημα Βάσης και Αυτοοργάνωσης κι έτσι ανανεωμένοι συνεχίζουμε», τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ