10.6.2016 15:05

Καμία ανοχή έξω από το εμπορικό κέντρο

ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ (ΝΤΙΛΙΒΕΡΙ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Η επιτυχία της ημερίδας  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των οδηγών διανομής (ντιλίβερι) για τις συνέπειες  από την καταστρατήγηση των διατάξεων του Κανονισμού Οδικής Κυκλοφορίας, θα κριθεί από την εναρμόνιση της οδικής συμπεριφοράς των επαγγελματιών που  συμμετείχαν στην σοβαρή εκδήλωση την οποία διοργάνωσαν το Τμήμα Τροχαίας και το Επιμελητήριο Χίου.

Τριάντα πέντε διανομείς και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων άκουσαν με προσοχή τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσουν από τις παραβιάσεις των  διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά   και τις συμβουλές που τους έδωσαν  ο διοικητής και ο υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χίου Γιάννης Αραμπατζής και Βίκτωρας Νταμπόσης

Οι εκπρόσωποι του τμήματος τόνισαν ιδιαίτερα τις επιπτώσεις των πράξεων τους στην προστασία της υγείας και της  ασφάλειας των ίδιων αλλά και του κοινωνικού συνόλου.

Έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην χρήση του κράνους, τους διαβεβαίωσαν ότι οι έλεγχοι θα είναι πιο χαλαροί στο εμπορικό κέντρο, αλλά ξεκαθάρισαν ότι  δεν θα υπάρχει καμία ανοχή στις εξόδους της πόλης , όπου οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και  αυστηροί.

«Δίνουμε περίπου δέκα κλήσεις την ημέρα για κράνη και στις εξόδους της πόλης η ανοχή μας είναι μηδενική. Έχουμε γράψει ακόμη και αστυνομικούς, γιατί εμείς πρέπει πρώτοι να δίνουμε το καλό παράδειγμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο διοικητής.  

«Με δεδομένη την αυξητική τάση  των τροχαίων  ατυχημάτων, η ξεκινήσαμε   την ενημερωτική εκστρατεία με συστάσεις, αλλά τώρα συνεχίζουμε  με  ελέγχους και επιβολές των νόμιμων αυστηρών κυρώσεων», τόνισε ο υποδιοικητής.

Άγχος και πιέσεις

Με την παρουσίαση σχετικών σλάιντ και video προσπάθησαν να τους πείσουν ότι πρέπει τα οχήματα τους να είναι  ασφαλισμένα, ελεγμένα, να φοράνε το κράνος,  να μην κρατάνε στα χέρια τους καφέδες, να μην μιλούν στα κινητά τηλέφωνα την ώρα που οδηγούν,  να μην βιάζονται  και το κουτί μεταφορών να είναι καλά στερεωμένο. Τους ενημέρωσαν για τις οικονομικές και ποινικές κυρώσεις που θα  έχουν αν συλληφθούν να παρανομούν, οι οποίες γίνονται πολύ βαρύτερες αν εμπλακούν σε τροχαία ατυχήματα.

Ασφάλιση

Ο επιχειρηματίας Παντελής Καμπούρης επισήμανε ιδιαίτερα ότι μηχανές και οδηγοί πρέπει να είναι ασφαλισμένοι και πληροφόρησε το ακροατήριο ότι στην επιχείρηση του επιβάλλουν πρόστιμα στους διανομείς που θα διαπιστωθεί ότι  παρανόμησαν.

Σκέψη

Ο Δήμης Μυλωνάδης μετέφερε το χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη και τους  συνέστησε  “να σκέπτονται και τον άλλο  ότι όταν κάνουν μια παράβαση, γιατί η ζωή και η αρτιμέλεια δίνονται μόνο μια φορά”.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικό διάλογο των ενδιαφερομένων πλευρών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ