9.1.2015 13:09

Καλώς ήλθατε στην Ευρώπη [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΖΗΤΑ Ο ΜΙΧ. ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ «ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕΙ»

Αντιμέτωποι με τις ευθύνες που τους αναλογούν έρχονται Υπουργείο Οικονομικών και Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, μετά την επιστολή της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου, στην οποία ζητά την παραχώρηση της αίθουσας επιβατών εσωτερικού κι εξωτερικού με σκοπό τη συντήρηση της και αναβάθμισή της.

Η σημερινή εικόνα

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του παρελθόντος τόσο η εφαπτομένη με τη θάλασσα θέση του Tελωνείου όσο και η παλαιότητά του, αποτέλεσαν τους κύριους παράγοντες της τριτοκοσμικής εικόνας που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του «π».

Σχισμένες κολώνες στα δύο, τρύπια οροφή, μηχανήματα σκεπασμένα με σακούλες για να προστατευθούν από το νερό που μπάζει από τα υαλότουβλα της σκεπής, τουαλέτες σε άθλια κατάσταση αλλά και αλάτι στο δάπεδο από τη θάλασσα που σκεπάζει το κτίριο τους χειμερινούς μήνες, αποτελούν τη σημερινή εικόνα της πύλης εισόδου του νησιού από την οποία διέρχονται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Την ανάγκη άμεσης επέμβασης και της εξεύρεσης φορέα που θα αναλάβει το σχετικό κόστος των παρεμβάσεων ζητούν και οι ίδιοι οι υπάλληλοι του Τελωνείου, σημειώνοντας ότι το κτίριο χρίζει ετήσιας συντήρησης κι όχι μεμονωμένων εργασιών.

«Κάθε τόσο είμαστε με την παλάμη ανοιχτή κι επαιτούμε από ιδιώτες, πότε να μας φτιάξουν τα κλιματιστικά, πότε τη στέγη που μπάζει νερά, πότε τις αεροκουρτίνες και πότε τους σοβάδες που πέφτουν. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Παλαιότερα το Υπ. Οικονομικών έδινε χρήματα αλλά τώρα όλα αυτά έχουν σταματήσει», δήλωσε στον «π» ο υπάλληλος του Τελωνείου, Ξ. Μαρίνος.

 

«Ζητάμε το αυτονόητο»

Μονόδρομο κι επιτακτική ανάγκη χαρακτήρισε την παραχώρηση της χρήσης της αίθουσας επιβατών στο Λιμενικό Ταμείο ο πρόεδρός του Μ. Μπελέγρης ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες επισκευής.

Όπως εξήγησε, το γεγονός ότι το κτίριο ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών κι όχι στο Λιμενικό Ταμείο, δημιουργεί πρόβλημα στην πρόθεση του τελευταίου να καλύψει με ίδιους πόρους τις αναγκαίες εργασίες.

«Αυτή τη στιγμή το κτίριο ανήκει στο Υπ. Οικονομικών. Αν εμείς χρηματοδοτήσουμε τις όποιες επισκευές, τότε το ένταλμα δεν θα εγκριθεί από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου», εξηγεί ο κ. Μπελέγρης.

 

Η επιστολή

Σε αυτά τα πλαίσια τοποθετείται και η επιστολή που απέστειλε στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου το Λιμενικό Ταμείο. Μέσα από αυτή ο Μ. Μπελέγρης σκιαγραφεί την παρούσα κατάσταση του κτιρίου αναφέροντας:

«Παρακαλούμε να μας παραχωρήσετε τη χρήση και εκμετάλλευση:

  • της αίθουσας αναμονής επιβατών εσωτερικού
  • της αίθουσας αναμονής επιβατών εξωτερικού

για τους λόγους ότι θεωρούμε αδιανόητο η χρήση και η εκμετάλλευση των ανωτέρω αιθουσών να μην ανήκει στο φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης του λιμένα. Χρήζουν δε σοβαρής συντήρησης, το κόστος της οποίας προτίθεται να καλύψει η υπηρεσία μας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι τόσο οι επιβάτες που καταφθάνουν, όσο και αυτοί που αναχωρούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που θίγουν την εικόνα του νησιού μας στο εξωτερικό».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ