1.11.2016 20:48

Καήκαμε στην αρχή του χειμώνα [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΕΘΕΣΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΙΟΥ

Δεν πέρασαν παρά μερικές ώρες από τη στιγμή που η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου εξέδωσε διάταξη με την οποία παρατείνει την αντιπυρική περίοδο μέχρι 15 Νοεμβρίου, εξαιτίας της ανομβρίας στο νησί και μία νυχτερινή πυρκαγιά ήταν αρκετή για να κινητοποιήσει το σύνολο της δύναμης της Υπηρεσίας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης σε αγροτική έκταση ανάμεσα στα Κεραμεία (κοντά στο σημείο της πίστας moto cross) και την Αγιά Φωτιά.

Εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή εξαπλώθηκε σύντομα πάνω σε βουνοπλαγιά και για αρκετή ώρα έκαιγε ανεξέλεγκτη. Η ανταπόκριση της πυροσβεστικής υπήρξε άμεση που κυκλώνοντας το αρχικό μέτωπο εμπόδισε την περαιτέρω εξάπλωσή της, με αποτέλεσμα μιάμιση ώρα αργότερα να θέσει υπό έλεγχο όλα τα ενεργά μέτωπα.

Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες καθώς και εθελοντικές ομάδες του νησιού ενώ πιθανή αιτία θεωρούνται τα υπολείμματα καύσης καλλιεργειών. 

Από την πυρκαγιά αποτεφρώθηκαν δεκάδες στρέμματα εκτάσεων με μαστιχόδεντρα, πεύκα καθώς και θαμνώδεις εκτάσεις. 

@ Δείτε φωτογραφίες στο Facebook του "π"

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ