2.2.2016 22:02

Και πάλι χώρια

Σε διαφορετική συνέντευξη τύπου από αυτή των φορέων και με σαφή διαχωρισμό της θέσης τους και τους αγώνας τους υπέρ τω λαϊκών στρωμάτων, οι εκπρόσωποι του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και εκλεγμένοι του ΠΑΜΕ σε διάφορα σωματεία προσκάλεσα όλους τους εργαζομένους να συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης και στη διαμαρτυρία του ταξικού συνδικάτου στην είσοδο της Απλωταριάς. «Η κοινωνική ασφάλιση είναι κορυφαίο ζήτημα και αφορά την ζωή όλων των λαϊκών οικογενειών. Θέλουμε να παραμείνει η ασφάλιση κοινωνική και όχι να μετατραπεί σε ατομική», υποστήριξε ο Πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αμπαζής προσθέτοντας ότι δεν αποδέχονται τον διάλογο με όλους εκείνους που στα τυφλά υπέγραψαν τα μνημόνια.

Ώρα ευθύνης

Η εκπρόσωπος του σωματείου των ΟΤΑ Σοφία Γατανά επισήμανε ότι η ασφάλιση κατακτήθηκε με αγώνες, δεν χαρίστηκε σε κανέναν για αυτό και απαιτείται όλοι οι υπάλληλοι να αντιδράσουν. «Είναι ώρα ευθύνης. Το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται. Πρέπει να αποσυρθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ζήστε εσείς με 450 ευρώ το μήνα

Στο πλευρό του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ τάχθηκε και το σωματείο των εμποροϋπαλλήλων Χίου με την εκπρόσωπο του Μαρίνα Κυριάκου να τονίζει ότι η απεργία είναι το μοναδικό όπλο των εργαζομένων «Πώς θα ζήσουμε με 450 ευρώ το μήνα; Εσείς μπορείτε να ζήσετε κύριοι της Κυβέρνησης;», αναρωτήθηκε η κα Κυριάκου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ