23.9.2015 11:56

Και πάλι.... χειμώνας για την Αμανή

ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡAΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ Β.Δ. ΧΙΟΥ

Αγανακτισμένοι και θυμωμένοι εμφανίζονται οι κάτοικοι της Αμανής μετά την απόφαση των υπευθύνων του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου να σταματήσουν τα απογευματινά δρομολόγια σε όλα τα χωριά της Β.Δ. Χίου για όλη την διάρκεια του χειμώνα.

Από τις 4 Σεπτεμβρίου και μετά , όποιος κάτοικος της περιοχής θέλει να μεταβεί στην  πόλη θα μπορεί μόνο με το πρωινό δρομολόγιο, αφού το απογευματινό φτάνει μόνο μέχρι την Βολισσό. «Είναι άδικο και τριτοκοσμικό αυτό που ζούμε κάθε χειμώνα. Μας αναγκάζουν να ζούμε απομονωμένοι και δεν ενδιαφέρονται για τις ανάγκες μας», αναφέρουν στον «π» οι κάτοικοι ενώ η απάντηση που λαμβάνουν από τους ιθύνοντες είναι ότι το δρομολόγιο είναι ασύμφορο και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εκτελεστεί. «Είμαστε μόνοι μας, στην άκρη του θεού. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για εμάς. Μας αναγκάζουν να πληρώνουμε ταξί το οποίο κοστίζει από 60 έως 80 ευρώ, προκειμένου να εξυπηρετηθούμε. Όταν θέλουμε να ταξιδέψουμε με πλοίο είμαστε υποχρεωμένοι να βρισκόμαστε στην πόλη από τις 9 το πρωί μέχρι την ώρα αναχώρησης του πλοίου δηλαδή 12 το βράδυ. Και αυτό επειδή δεν μπορούμε να εξυπηρετηθούμε με το λεωφορείο το απόγευμα. Πόσο δίκιο είναι αυτό; Γιατί μας μετατρέπεται σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας;», αναρωτιούνται οι κάτοικοι της Αμανής.

Από την άλλη πλευρά ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Γιωργ. Καραμήτσος μιλώντας στον «π» ανέφερε ότι η διακοπή ζημιογόνων δρομολογίων δεν γίνεται μόνο στο νησί μας αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. «Δυστυχώς το κοστολόγιο για την ΒΔ Χίο είναι πολύ υψηλό και τα χρήματα που λαμβάνονται από αυτό είναι ελάχιστα. Αναγκαστικά λοιπόν διακόπτεται κατά την χειμερινή περίοδο και επανέρχεται το καλοκαίρι που η επιβατική κίνηση αυξάνεται», είπε προσθέτοντας ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξυπηρετεί τις ανάγκες του κοινού. «Μακάρι να ήταν στο χέρι μας να μπορούσαμε να κάνουμε βιώσιμη τη γραμμή. Προσπαθούμε μέσω διάφορων επιδοτούμενων προγραμμάτων να πηγαίνουμε σε όλες τις περιοχές του νησιού αλλά δυστυχώς τώρα έχουν σταματήσει και αυτά», κατέληξε ο Πρόεδρος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Χίου. 

Οι ελπίδες λοιπόν των κατοίκων εναποθέτονται πλέον στην πολιτεία και στα επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα που κάποια στιγμή θα έρθουν αλλά μέχρι τότε υπομονή….

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ