15.9.2015 12:34

Και όμως ο Μηλιγκάς ρυπαίνεται

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Στις δηλώσεις του αντιδημάρχου Γ. Μπελέγρη ότι η προσωρινή εναπόθεση στερεών αποβλήτων στον Μηλιγκά δεν επιφέρει κανένα κίνδυνο στις κοντινές γεωτρήσεις, απαντά μέσα από νέα του παρέμβαση ο Σύλλογος Οικολογίας.

«Πληροφορούμε τον κ. Μπελέγρη ότι ούτε 90μετρα δεν απέχει ο σκουπιδότοπος   από τις  καταδυόμενες αντλίες των γεωτρήσεων όπως δείχνει ο χάρτης.

Ως εκ τούτου  το επιχείρημα  του  ότι δεν υπάρχει κίνδυνος  μόλυνσης   δεν ισχύει , τουναντίον στρέφεται εναντίον του. Τα σκουπίδια δεν είναι μονάχα κλαδιά  είναι και πλαστικά  και μελαμίνες και στρώματα και λεκάνες και μπιντέδες και τηλεοράσεις και σακούλες και  δεν ξέρουμε τι άλλο αφού κάποια έχουν ήδη παραχωθεί. Επίσης μας πληροφορεί ότι τα φυτικά προϊόντα θα τα θάψει. Η φυτική υλη όταν αποσυντίθεται ακόμα και  θαμμένη  ΡΥΠΑΙΝΕΙ  ένα υδροφόρο ορίζοντα που χρησιμοποιείται για πόσιμο νερό», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος καλώντας παράλληλα του Π. Λαμπρινούδη, Ε. Φρεζούλη και Μ. Σκούφαλο να πάρουν θέση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ