3.12.2015 15:55

Και η Παναγιά βοηθός...

ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΟΙΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΑΝ. ΣΙΚΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΚΑΤΡΑΡΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΑΜΩΤΟΥΣΟΙ

Στις προτεραιότητες των κατοίκων της Καλαμωτής είναι η περαιτέρω διάνοιξη του παλιού τμήματος του επαρχιακού δρόμου - Παναγία Σικελιά - Φράγμα Κατράρη – Καλαμωτή, ο οποίος δόθηκε πρόσφατα στην κυκλοφορία.

Οι κάτοικοι χρησιμοποιώντας τον δρόμο, αφού είναι πιο σύντομος, διαπιστώνουν ότι έχει πολλά προβληματικά σημεία με κυριότερο το μικρό του πλάτος.

Ο δρόμος χαρακτηρίζεται στενός, ειδικά στο παλαιότερο τμήμα του, με σημεία τα οποία χαρακτηρίζει και επικινδυνότητα, εφόσον διασταυρωθούν αυτοκίνητα και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Αυτό βέβαια, όφειλαν να το διαπιστώσουν οι μελετητές έγκαιρα.

Η Περιφέρεια, σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων έχει δεσμευθεί ότι με την πρώτη ευκαιρία θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες αλλά μέχρι τότε καλό είναι όσοι κυκλοφορούν να έχουν μειωμένη ταχύτητα και αυξημένη προσοχή.

 

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

Νικόλαος Γαλάτουλας : «Δεν έγινε κάποια διάνοιξη. Όπως ήταν ο δρόμος  τον έκαναν άσφαλτο και τελείωσε.  Ο κ. Κάρμαντζης διαβεβαίωσε ότι με την πρώτη ευκαιρία, αν βρεθεί κάποια πίστωση θα γίνε διαπλάτυνση. Ο δρόμος θέλει προσοχή, αν συναντηθούν δυο αυτοκίνητα, πρέπει να είναι έτοιμοι και οι δυο...»

Μιχάλης Κανάριος: «Ο δρόμος είναι πολύ εξυπηρετικός αλλά όντως πρέπει να διανοιχτεί. Το κομμάτι από το εικονοστάσι μέχρι την Παν. Σικελιά είναι πολύ στενό και το ο υπόλοιπο έχει και κιγκλιδώματα, και σήμανση. Με ενέργειες του αντιπεριφερειάρχη έγινε η ασφαλτόστρωση του τελευταίου κομματιού, αλλά πρέπει να εξευρεθούν οι πόροι για να διανοιχτεί και το υπόλοιπο κομμάτι. Προς το παρόν, χρειάζεται προσοχή και οι οδηγοί να μην τρέχουν».

Γιώργος Καλούπης: «Από Θολόποταμι σε Σικελιά δεν μπορούν να περάσουν δυο αυτοκίνητα. Το καινούργιο κομμάτι του δρόμου είναι μια χαρά. Ο παλιός είναι πολύ στενός,. Θα μπορούσαν αν έπαιρναν λίγο χωράφι από τη μια ή από την άλλη να φτιάξουν ένα δρόμο που να είναι σωστός. Τώρα το ζήτημα είναι να μη διασταυρωθούν δυο αυτοκίνητα, ειδικά όταν είναι φορτηγά, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ