Κοινωνία

7/10/16 9:12

τελ. ενημ.: 7/10/16 9:12

Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο συλλαλητήριο

Κάλεσμα για συμμετοχή στο Παγχιακό συλλαλητήριο, σήμερα στις 18.30 στην Πλατεία Βουνακίου απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

"Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη ρατσιστική και φασιστική ρητορεία και τις επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες, αλληλέγγυους, αριστερούς, ενάντια στα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά αισθήματα του λαού με βία και τρομοκρατία.

 Καταγγέλλει την ανοχή και ενθάρρυνση της αστυνομίας στις φασιστικές πρακτικές και την «τυφλότητα» της δικαιοσύνης στις βιαιοπραγίες που συμβαίνουν στο νησί.

Καταγγέλλει την επικίνδυνη και καιροσκοπική πολιτική της κυβέρνησης, του Δημάρχου και του Αντιπεριφερειάρχη που είναι υπεύθυνοι τόσο για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πρόσφυγες στο νησί, όσο και για την εξάπλωση ξενοφοβικών, ρατσιστικών και φασιστικών ιδεών στην κοινωνία.

Καλεί το χιώτικο λαό να απομονώσει τη ρατσιστική και φασιστική προπαγάνδα και πρακτικές.

Να απαιτήσει το σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων, πρώτα απ’ όλα του δικαιώματος στην ελευθερία.

Να παλέψει για την κατάργηση της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ- κυβέρνησης – Τουρκίας, για ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων  και απεγκλωβισμό τους από το νησί.

Να διεκδικήσει από την κυβέρνηση, το δήμο, την περιφέρεια ανθρώπινες συνθήκες διαμονής τους στο νησί, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες, αξιοπρεπή στέγαση, τροφή, δικαίωμα στην εκπαίδευση και την υγεία. Ενάντια στα στρατόπεδα – κολαστήρια, ενάντια στην γκετοποίηση, την απομόνωση από τον ντόπιο πληθυσμό και την εξαθλίωσή τους. Ενάντια στην τεράστια αδικία που γίνεται σε βάρος τους.

Ο λαός της Χίου έχει τη δύναμη να σταματήσει τους ρατσιστές - φασίστες. Συνδικάτα, φορείς, αριστερά κόμματα μπορούν και πρέπει να μπουν μπροστά σ' αυτό τον αγώνα.

Τα μνημόνια, η σκληρή λιτότητα, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι είναι πτυχές της ίδιας πολιτικής του κεφαλαίου για να ξεπεράσει την κρίση του σε βάρος των εργαζομένων και των λαών. Αυτός είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος, εκεί πρέπει να στοχεύει ο αγώνας μας και σ’ αυτόν τον αγώνα οι πρόσφυγες είναι ταξικά μας αδέλφια".

Δείτε επίσης