13.8.2015 9:33

Και γνωρίζει και το προωθεί

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Υπάρχει σχεδιασμός για την παραλιακή του Βροντάδου μέχρι και τη Δασκαλόπετρα υποστηρίζει η δημοτική αρχή απαντώντας σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του “π” υποστηρίζοντας ότι και η μελέτη που είχε ξεκινήσει συνεχίζεται και χρηματοδοτικά προγράμματα αναζητούνται.

Η απάντηση

«Η νέα Δημοτική Αρχή εξελέγη με όραμα το όφελος των πολλών και όχι των λίγων. Αυτή είναι και η απαραίτητη προϋπόθεση, που λαμβάνει υπόψη σε κάθε απόφαση και πριν από κάθε ενέργεια.

 

Στο παρελθόν, στο νησί και στη χώρα μας εφαρμόστηκαν πολιτικές και πάρθηκαν αποφάσεις, χωρίς σχεδιασμό, με συνέπειες που σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μας.

 

Πώς μπορείς να χτίσεις ένα οικοδόμημα, αν δεν υπάρχουν θεμέλια; Πώς μπορείς να επισκευάσεις ή να προεκτείνεις ένα οικοδόμημα, εάν αυτό δεν φαίνεται πουθενά. Οι εποχές των αυθαιρεσιών και της έλλειψης σεβασμού για το δημόσιο χρήμα έχουν παρέλθει. Τις συνέπειες τις ζούμε και τις πληρώνουμε όλοι μας.

 

Είναι αυτονόητο ότι η διευθέτηση της παραλιακής οδού του Βροντάδου πρέπει να εντάσσεται σε ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο σχέδιο διαμορφώσεων του παραλιακού μετώπου από τη Δασκαλόπετρα μέχρι και το Κοντάρι.

 

Η Δημοτική Αρχή έχει πλήρη εικόνα και γνωρίζει τα προβλήματα, από τον παραλιακό του Βροντάδου, έως και το Κοντάρι και αυτά προσπαθεί να θεραπεύσει, μέσα από μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Η προσπάθεια αυτή, σε πολλές περιπτώσεις ξεκινά από μηδενική βάση, εξαιτίας ζητημάτων που αφορούν τον αιγιαλό (π.χ. μπαζώματα, παράνομα οικοδομήματα).

 

Παρά το γεγονός ότι, πολλά από τα παραπάνω θέματα θα μπορούσαν να έχουν ρυθμιστεί, μέχρι 31/12/2013, έπειτα και από επανειλημμένες οχλήσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας, δεν σημειώθηκε καμία ενέργεια για νομιμοποίησή τους.

 

Πρέπει δε να υπογραμμιστεί ότι η μελέτη για τον παραλιακό του Βροντάδου, στην οποία αναφέρονται οι Ποδηλάτες Χίου και, η οποία προ διετίας, περίπου, ανατέθηκε σε ομάδα μελετητών, δεν έχει διακοπεί.

 

Συνεχίζεται με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας, που βάζει τις προτεραιότητες της, ενόψει και των αναμενόμενων χρηματοδοτήσεων από τη νέα προγραμματική περίοδο».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ