29.9.2021 13:51

Κ. Λίνας: «Πάνω από 30% το πραγματικό ποσοστό ανεργίας για το Β. Αιγαίο»

«Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια» για τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χίου, Κ. Λίνα, ο οποίος αναφερόμενος στη μείωση κατά 15% του ποσοστού ανεργίας  τόνισε ότι η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται στην πραγματικότητα σε υψηλά ποσοστά φτάνοντας το 30%.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εργαζομένων είναι, όπως δήλωσε, η περίπτωση εκείνων που είναι ασφαλισμένοι μόνο δυο ώρες την εβδομάδα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους εργαζόμενους που εργάζονται με ευέλικτες μορφές εργασίας.

Αναφερόμενος στους ελέγχους που πραγματοποιεί η Επιθεώρηση Εργασίας τόνισε ότι, εξακολουθούν πολλοί εργοδότες να παρανομούν.

Το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν συνοδεύεται από μείωση του εργατικού δυναμικού σε αρκετές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα τους επόμενους μήνες να αυξηθούν τα ποσοστά ανεργίας.

Ωστόσο μια αχτίδα αισιοδοξίας αποτελεί το γεγονός ότι, η κίνηση στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου ήταν ικανοποιητική με αποτέλεσμα μερικοί εργαζόμενοι να συνεχίσουν να εργάζονται έως και τα μέσα Οκτωβρίου.

«Πιστεύω ότι μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα έχουμε κάποιες θέσεις εργασίας ωστόσο δεν θα είναι οι αναμενόμενες ειδικά για το νησί μας» δήλωσε ο κ. Λίνας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ