23.6.2016 18:31

Ισότιμη πρόσβαση στις παραλίες για τα άτομα με αναπηρία

Την παρέμβαση του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία προκάλεσε το δημοσίευμα του Politischios.gr σχετικά με τη ράμπα πρόσβασης στην παραλία του Καταρράκτη.

Σε έγγραφό της προς τον Δήμαρχο η διοίκηση του Π.Σ.Α.με.Α. σημειώνει ότι κατ επανάληψη έχει ζητηθεί να τοποθετηθούν ασφαλείς ράμπες για την εξυπηρέτηση των πολιτών με κινητικά προβλήματα και όχι μόνο (άτομα τρίτης ηλικίας, μικρά παιδιά).

«Από ό,τι όμως έχουμε διαπιστώσει, όσες ράμπες έχουν τοποθετηθεί μέχρι τώρα καμία δεν καταλήγει σωστά στη θάλασσα και μάλιστα στις παραλίες με μπλε σημαία!!!

Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η άθλια έως και επικίνδυνη ράμπα που ο Δήμος έχει τοποθετήσει στην παραλία του Καταρράκτη, η οποία δυστυχώς έγινε αιτία να τραυματιστεί μέλος μας με κινητικά προβλήματα!

Αλήθεια ποιος ευθύνεται για τον τραυματισμό αυτόν;

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης αυτής ράμπας και την τοποθέτηση νέας ασφαλούς, που θα εξυπηρετεί οποιονδήποτε θέλει να τη χρησιμοποιήσει.

Ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστα ανθρώπινα δικαιώματα και η πολιτεία οφείλει να τα περιφρουρεί και να τα διασφαλίζει, αν θέλει και οι πολίτες της να τη σέβονται και να την υπολογίζουν», αναφέρει ο Παγχιακός Σύλλογος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ