7.12.2015 18:17

Ιδρύεται Σύλλογος "Φίλων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου"

Σύλλογο  Φίλων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου δημιουργούν ιδιώτες, επιστήμονες λειτουργοί του Ε.Σ.Υ, αιρετοί και φορείς που θέλουν και έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν τη λειτουργία του, να βοηθήσουν και να εμπλουτίσουν το  υγειονομικό έργο που πρέπει να παράγει το δημόσιο νοσοκομείο του τόπου μας. Θέμα ημερών είναι η επικύρωση του καταστατικού του από το Πρωτοδικείο  και η επίσημη αναγγελία λειτουργίας  του εξειδικευμένου σωματείου που μπορεί να  παράγει σημαντικό έργο, αν το αφήσουν να λειτουργήσει απρόσκοπτα. Το εγγυούνται τα ονόματα των Ιδρυτικών Μελών του.

Ανάμεσα στα 21 στελέχη που έχουν υπογράψει την Ιδρυτική Πράξη, είναι  ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου και καρδιολόγος του νοσοκομείου Θανάσης Καρτάλης, ο πρώην διοικητής Παντελής Μπουμπάρης, ο διοικητής Γιώργος Επιτροπάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης, ο ιδιώτης Ορθοπεδικός Γιώργος Χαλκιάς, ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής Γιάννης Μαλακός, και πολλοί άλλοι σημαίνοντες παράγοντες της Χίου.

Στόχος - σκοπός

Αποκλειστικός σκοπός και στόχος του σωματείου, όπως τονίζεται στο καταστατικό του, είναι η  εξασφάλιση, αποδοχή και αξιοποίηση δωρεών, επιχορηγήσεων και δράσεων  που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής και κτιριακής υποδομής του Οργανισμού, με πρώτο και κύριο στόχο την εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων  για την ανακαίνιση της Παθολογικής Κλινικής.

Αρχικός στόχος των στελεχών που ξεκίνησαν αυτή τη διαδικασία,  ήταν η δημιουργία  ενός φορέα που θα μπορούσε να λάβει την “χορηγία” της  επισκευής  της κλινικής από το  Ίδρυμα  Νιάρχου, το οποίο χρηματοδοτεί μόνο σωματεία και συλλόγους, αλλά – σωστά - στη συνέχεια το πλάνο διευρύνθηκε  και απόκτησε την προαναφερόμενη  τελική μορφή.

Οι πρωτεργάτες αισιοδοξούν για την λειτουργία του, τονίζουν ότι δεν παρακάμπτουν κανένα θεσμοθετημένο όργανο  του Σκυλιτσείου και δηλώνουν ανοικτοί σε εγγραφές μελών, συνεργασίες και παραγωγικές  προτάσεις.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ