19.7.2016 15:57

Ιδιωτικές εταιρίες για τη φύλαξη των προσφύγων ζητά ο Δήμος Χίου

ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΡΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Το θέμα της ασφάλειας τόσο των κατοίκων της Χίου, όσο και των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών επισήμανε για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Χίου μαν. Βουρνούς από τοναναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη Τζ. Φιλιππάκη, κατά την διάρκεια της χθεσινής τους τηλεφωνικής επικοινωνίας. «Ανέπτυξα στον Γ.Γ. τους προβληματισμούς μου σχετικά με τα προβλήματα ασφάλειας που έχουν προκύψει στις δομές φιλοξενίας των προσφύγων-μεταναστών από τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους στο νησί.  Φιλοξενούμε πάνω από 2500 πρόσφυγες –μετανάστες, διαφορετικών εθνικοτήτων με πλείστα προβλήματα μεταξύ τους τα οποία τα λύνουν πολλές φορές με βίαιο τρόπο.  Αυτή η τεταμένη κατάσταση δημιουργεί προβλήματα και στη τοπική κοινωνία», ανέφερε ο δήμαρχος στον «π».

 Ο κ. Βουρνούς ζήτησε  ακόμη την αποστολή νέων αστυνομικών δυνάμεων  στο νησί  ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας στη τοπική κοινωνία, ενώ πρότεινε στον κ. Φιλιππάκη την ανάθεση της φύλαξης των δομών σε ιδιωτικές εταιρείες ώστε να αποφορτιστούν τα αστυνομικά όργανα και να επικεντρωθούν μόνο στο έργο της αστυνόμευσης. «Πρέπει να γίνει καταμερισμός εργασιών. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στην αστυνομία και τα αστυνομικά όργανα έχουν επιφορτιστεί με πολλούς ρόλους. Οι ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης είναι μια λύση σε αυτό το πρόβλημα», κατέληξε ο δήμαρχος, με το υπουργείο να εξετάζει τις προτάσεις που κατατέθηκαν.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ