6.3.2024 9:50

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών της Χίου

Απόφαση των Φ.Σ. Πανεπιστημίου Αιγαίου Χίου και Φ.Σ. Εστιών Χίου

Οι φοιτητές, κλιμακώνουν την αγωνιστική δράση τους, που ξετυλίγεται εδώ και 8 βδομάδες, ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, που θα οδηγήσει στην πλήρη διάλυση των πτυχίων μας και την υποβάθμιση των δημοσίων ΑΕΙ. Μια εβδομάδα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, πάρα την λασπολογία και την προσπάθεια να νεκρώσουν τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους, πήραμε απόφαση μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις, ομόφωνα όλοι οι Φ.Σ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χίου (Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, Τουρισμού και Ναυτιλίας) και ο Φ.Σ. Εστιών Χίου για συνέχεια των κινητοποιήσεων, για να στείλουμε το νομοσχέδιο στο καλάθι των αχρήστων.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε έχει ήδη απορριφθεί. Η πλειοψηφία μίλησε! Με τις πιο μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων χρόνων σε κάθε τμήμα του νησιού να αποφασίζουν για την συνέχεια των αγωνιστικών δράσεων και κατάληψη του πανεπιστημίου μέχρι την Παρασκευή. Είμαστε αυτοί που θα βάλουμε φρένο στα σχέδια τους, για σχολές δύο ταχυτήτων με μόνο κριτήριο εισαγωγής την τσέπη των γονέων μας. Δείχνουμε την αντίθεση μας στην πολιτική που κάνει την μόρφωση εμπόρευμα, στην πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή και ευθύνεται για το έγκλημα στα Τέμπη, την πολιτική που επιτίθεται στα δικαιώματα μας. Είναι η ίδια πολιτική που πετάει τον φτωχό λαό έξω από το σπίτι του, που ευθύνεται για την ακρίβεια και την δυσβάσταχτη φορολογία, που αφήνει λαούς να αιματοκυλούν για τα κέρδη. Δεν θα τους αφήσουμε να τσακίσουν τις σπουδές και τις ζωές μας.

Ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού. Καλούμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους καθηγητές και εργαζόμενους του πανεπιστημίου, τα σωματεία του νησιού και τους φορείς του νησιού να πάρουν θέση και να συμμετέχουν στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Παρασκευή 12:00 στο Πανεπιστήμιο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ