13.5.2016 11:01

Η Τουρκία επιχείρησε να αποκλείσει με ΝΟΤΑΜ τη Χίο από την υπόλοιπη Ελλάδα - ΧΑΡΤΗΣ

Μετά τις προκλήσεις στις Οινούσσες, οι Τούρκοι τώρα επιδιώκουν και πλήρη αποκλεισμό της Χίου από τουρκικά στρατεύματα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης κλίμακας άσκησης που πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Ο σχεδιασμός που κάνουν στην άσκηση, στην οποία συμμετέχουν και διεθνή στρατεύματα είναι το λογότερο προκλητικός. Σύμφωνα με τη ΝΟΤΑΜ A1035/16 που έβγαλαν οι ελληνικές αρχές, αποκαλύπτεται ότι η Άγκυρα σχεδίασε άσκηση αποκλεισμού της Χίου από όλες τις πτήσεις, ακόμα και από πτήσεις εκτάκτου ανάγκης! 

Υπέβαλε μάλιστα αίτημα στην ελληνική πλευρά στις 10 Μαϊου να λάβει άδεια να δεσμεύσει για την άσκηση "Λευκή Φουρτούνα" στις 16 και 17 Μαϊου, ορισμένες περιοχές, που μπορείτε να δείτε αποτυπωμένες στον χάρτη του Onalert.

Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι δεν είναι σε θέση να παράσχει τέτοια καθώς υποβλήθηκε λίγο πριν την διεξαγωγή της άσκησης και δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας από τις αρμόδιες αρχές των δυο χωρών. Επίσης επισημαίνει ότι είναι αδύνατο να δοθεί άδεια σε αυτές τις περιοχές ταυτόχρονα, καθώς αποκόπτει από κάθε επικοινωνία την Χίο τόσο από τα άλλα νησιά, όσο και από την ηπειρωτική Ελλάδα, ακόμα και για περιπτώσεις πτήσεων έκτακτης ανάγκης.


http://www.onalert.gr/

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ