3.12.2015 10:32

Η σειρά της Βόρειας Χίου

Από το φακό του 60' Ελλάδα πέρασε όλη η Χίος. Σειρά έχει την Πέμπτη στις 23.40 το βόρειο τμήμα του νησιού. Ας δούμε πως περιγράφει το site της εκπομπής το επεισόδιο με έμφαση στα βορειόχωρα. Ακολουθεί το mini τρεϊλερ. 

"Το 5ο οδοιπορικό του Νίκου Μάνεση μας οδηγεί στη Βόρεια Χίο.
Τη Χίο την ξέρουν όλοι. Το βόρειο τμήμα όμως του νησιού, ελάχιστοι. Οδοιπορικό, λοιπόν, στην άγνωστη Χίο. Βολισσός, Ανάβατος, Κουρούνια, Νεννητούρια, Άγιο Γάλας…
Οι ιστορίες ξετυλίγονται…
Στα Κουρούνια, ένα χωριό 6 -7 κατοίκων, ο 27χρονος Δημήτρης φτιάχνει παιχνίδια για το Ίντερνετ και συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Δεν βγαίνει από το κατώι του σπιτιού του και κατασκευάζει video-games τα οποία και μοσχοπουλά….
Στα γειτονικά Νεννητούρια, μπορεί να μην υπάρχουν παιδιά, αλλά οι μαθητές των περασμένων δεκαετιών έκαναν το σχολείο τους, εκπαιδευτικό μουσείο. Το χειροκίνητο κουδούνι χτυπά και οι αναμνήσεις ξετυλίγονται. Από το κούρεμα με την ψιλή μέχρι το ξύλο με τη βέργα από κρανιά, ώστε να έχει πολλούς «κόμπους» και να πονάει…
Στο Άγιο Γάλας, κάτω από το χωριό, υπάρχει δίκτυο σπηλαίων που εντυπωσιάζει, ενώ λίγο μακρύτερα οι ντόπιοι παράγουν τον Αριούσιο οίνο, ένα κρασί από την αρχαιότητα…
Μετά από πολλά χιλιόμετρα, στάση για καφέ στο ορεινό χωριό Λεπτόποδα, όπου λειτουργεί ένα self service καφενείο. Ρίχνεις τον οβολό σου, φτιάχνεις καφέ, πλένεις το ποτήρι και φεύγεις….
Και, που τελειώνει η μέρα και η δημοσιογραφική αποστολή; Μα φυσικά στο πανηγύρι των Φυτών, όπου ο τραγουδιστής, φορώντας το καλό του κοστούμι και τα ακριβά γυαλιά ηλίου, παίζει κανονάκι και μιλά για τις μεγάλες διεθνείς επιτυχίες του…."

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ