8.4.2024 12:28

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εκδήλωση του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στην Αθήνα

Στο 8ο Τουρνουά Bowling Aτόμων με ΔΑΦ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Αυτισμού

Για όγδοη χρονιά, το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου γκρέμισε τις κορίνες της άγνοιας για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος με ενημέρωση και παιχνίδι!
«Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει». Με αυτήν τη σκέψη, εδώ και 8 χρόνια η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» διοργανώνει το τουρνουά bowling για άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.

Ανταπόκριση, χαρά και ανυπομονησία μέχρι την επόμενη συνάντηση! Με αυτά τα τρία συστατικά στη λίστα και με πολλή αγάπη το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου γιόρτασε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, προσκαλώντας την Τρίτη 2 Απριλίου στο Περιστέρι Αττικής, άτομα που εξυπηρετούνται σε δομές ψυχικής υγείας ή/και ειδικής αγωγής. Φέτος δήλωσαν συμμετοχή 160 έφηβοι με αυτισμό από 20 διαφορετικές δομές για παιδιά και εφήβους με αυτισμό από την Αττική, ενώ οι ηλικίες τους κυμαίνονται από 7 ετών μέχρι 22 ετών.

Την διοργάνωση τίμησε με την παρουσία της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου παρακολούθησε το 8ο Τουρνουά Μπόουλινγκ για άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και επέδωσε τα βραβεία.

Η κ. Σακελλαροπούλου με ανάρτησή της στο facebook αναφέρθηκε στην παρουσία της στην παραπάνω αθλητική γιορτή και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «προσφέροντας ευκαιρία για αναψυχή και κοινωνικοποίηση στους νέους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, εκδηλώσεις όπως αυτή, διαλύουν τις προκαταλήψεις, το φόβο, την έλλειψη αποδοχής, την απομόνωση, τον εν γένει αρνητισμό που δυστυχώς πολλές φορές βιώνουν». Τόνισε, επίσης, ότι «έχουμε διαχρονική υποχρέωση να φροντίζουμε ώστε τα άτομα αυτά, που προσλαμβάνουν με διαφορετικό τρόπο τον κόσμο, να μπορούν να ζουν σε μια συμπεριληπτική κοινωνία με ισότιμους όρους».

Στόχος της εκδήλωσης αποτελεί η κοινωνικοποίηση των ατόμων με αυτισμό, η διασκέδαση, η γνωριμία με την κοινότητα και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, καθώς αρκετά συχνά αντιμετωπίζονται από την κοινωνία, σε ένα μεγάλο βαθμό, με επιφύλαξη και αρνητισμό, βιώνοντας καθημερινά με πολλαπλούς τρόπους τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου είναι η μεγαλύτερη Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την Ψυχική Υγεία στην Ελλάδα, της οποίας η έδρα είναι στην επαρχία, στην ακριτική Χίο. 
Μέχρι τα τέλη του 2023 από το Κέντρο είχαν υποστηριχθεί 10.539 παιδιά, έφηβοι, ενήλικοι (με ψυχιατρικές, ψυχολογικές και αναπτυξιακές διαταραχές), καθώς και οι οικογένειές τους, ενώ είχαν εκπαιδευτεί 1.668 επαγγελματίες. Υπολογίζεται, ότι μόνο για το 2022 οι θεραπευτικές του πράξεις ανέρχονται στις 72.000.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ