20.11.2015 11:46

Η προεδρική στον Γ. Τούμπο

• ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 14:00 Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ

Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις θέσεις κλειδιά της Ε.Μ.Χ. για τα επόμενα 4 χρόνια, αποφασίζουν σήμερα στις 14:00, οι εννέα σύμβουλοι που εκλέχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, κατά τη διαδικασία ανάδειξης νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Με την «ομάδα Τούμπου» να κατέχει ήδη τις 5 από τις 9 θέσεις του Συμβουλίου, το αποτέλεσμα τουλάχιστον ως προς το πρόσωπο του προέδρου μάλλον δεν θα μπορέσει να ανατραπεί εύκολα. Ζητούμενο ωστόσο από όλα τα μέλη είναι να μη χαθεί άλλος χρόνος καθώς οι τομές και οι αλλαγές που θα οδηγήσουν την Ένωση σε ασφαλή μονοπάτια εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι επιβεβλημένες όσο ποτέ άλλοτε.

Οι δηλώσεις

Με κοινό παρονομαστή το συμφέρον του παραγωγού τα δύο άτυπα «στρατόπεδα» Τούμπου και Μονίαρου ετοιμάζονται να σφίξουν τα χέρια και από Δευτέρα να εργαστούν μαζί για την πρόοδο της Ένωσης. Αυτό άλλωστε αποτυπώνουν και οι δηλώσεις των δύο πλευρών στον «π».

Κώστας Νεαμονίτης

«Το αποτέλεσμα των εκλογών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην προσπάθεια που κάναμε τα 4 προηγούμενα χρόνια προκειμένου να περάσουμε το μήνυμα ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Όλα όσα γίνονταν ανήκαν σε άλλες δεκαετίες. Πλέον προέχει να εφαρμόσουμε αυτά τα οποία είχαμε προτείνει ως θέσεις μας . Θα δούμε τα πραγματικά δεδομένα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών, θα ενημερωθούμε πλήρως και θα κάνουμε μία ιεραρχία στόχων. Αυτή η διαδικασία θα μας δείξει που μπορούμε να κάνουμε τις αλλαγές και πως θα χτιστεί η νέα Ένωση. Υπάρχουν οι βάσεις και πάνω σε αυτές θα χτίσουμε σε συνεργασία πάντα με τους εργαζόμενους».

Ευθύμης Μονίαρος

«Οι εκλογές έγιναν κάτω από άψογες διαδικασίες. Σε ότι με αφορά προσωπικά θα συμμετέχω σαν σύμβουλος και θα κάνω αυτό το οποίο έκανα τα τελευταία χρόνια. Να τάσσομαι πάντα υπέρ του συμφέροντος του παραγωγού και μόνο. Δεν μπορώ να μπω στη σκέψη του καθενός. Οι παραγωγοί έκριναν ότι έπρεπε να ψηφίσουν με αυτόν τον τρόπο και η απόφασή τους είναι απόλυτα σεβαστή».

Κώστας Γανιάρης

«Το αποτέλεσμα είναι δεδομένο και εκφράζει την πλειοψηφία των μαστιχοπαραγωγών. Είμαι ικανοποιημένος με δεδομένο ότι το 50% των μαστιχοπαραγωγών με εμπιστεύτηκαν. Πλέον αναμένουμε από τη νέα διοίκηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της».

Νίκος Νύκτας

«Αυτό το οποίο θέλησε ο κόσμος και οι παραγωγοί πρέπει να γίνει σεβαστό. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλό της Ένωσης. Τα παιδιά είχαν δεσμευτεί για διαφορετικά πλαίσια. Εφόσον αυτά είναι εφαρμόσιμα θα είμαι κι εγώ μαζί τους. Αν δημιουργούν προβλήματα θα είμαι απέναντι. Εύχομαι καλή επιτυχία και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό όλοι μαζί»

Γ. Καπετάνος

«Οι μαστιχοπαραγωγοί χρόνια τώρα ήθελαν κάποια αλλαγή. Κυρίως ήθελαν μία διοίκηση περισσότερο κοντά τους που να τους παρέχει περισσότερη και πιο ουσιώδη ενημέρωση για ζητήματα που τους αφορούν. Τα αποτελέσματα άλλωστε απέδειξαν ότι αυτή η ανάγκη υπήρξε. Όλοι μαζί θα εργαστούμε προκειμένου να βοηθηθεί κυρίως ο παραγωγός». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ